x

VW najavljuje novu eru – hibridni Golf!

VW potaknut aferom koja i dalje ne jenjava započinje novu eru u svom poslovanju. Naime, novi Golf će dobiti sasvim novi pogonski agregat koji će iznenaditi mnoge.

U vrijeme kad VW sprema raznorazne specijalne inačice aktualne verzije Golfa, u javnost su procurile prve informacije o novoj, osmoj generaciji ovog već legendarnog modela iz VW. Međutim, ako ste očekivali kako će novi Golf nastaviti u revijalnom tonu i kako će nova generacija imati već provjereni recept, prevarit ćete se. Naime, prema riječima Herbert Diessa, VW ozbiljno razmišlja o supstituiranju dizelskog agregata hibridnom verzijom.

 

Osim toga, dotični spominje kako će novi Golf ispod poklopca motora imati 1.5 litreni benzinski twin turbo  motor koji će biti oplemenjen elektromotorima napajanim baterijama od 48 V. Izgleda da VW kreće u sasvim novu eru poslovanja. Diesse nadalje napominje kako će VW pokušati neke od dizelskih agregata zamijeniti mikro-hibridima koji će imati nešto bolje performanse u odnosu sadašnje, dizelske. Osim toga, novi Golf će biti nešto ekološki prihvatljiviji, a cijena će mu biti nešto niža u odnosu na sve dosadašnje modele.

 

GTI verzija bi također trebala biti nešto zelenija. Iako će ispod poklopca motora i dalje biti 2.0 litreni twin turbo koji će,  jednako kao i „obična“ inačica, biti upotpunjen elektromotorima s 48 V baterijama. Bez obzira o kojem se motoru radi, bit će upareni sa šestbrzinskim ručnim, odnosno sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

 

Novi Golf će po svemu sudeći biti predstavljen 2019., odnosno 2020. godine. Na njegov razvoj utrošeno je više od godine dana, a VW je projekt označio kao prioritetom. Osim toga, novi Golf bit će nešto mršaviji u odnosu na aktualnu verziju i to za 50 kilograma. Uz to, dizajneri su se također bacili na posao i priredili svim ljubiteljima ovog VW nekoliko novina, od kojih se ističu nove linije eksterijera i nova LED svijetla. Međutim, razvijeni su novi sustavi koji će oduševiti mnoge.

 

Jedan od njih je sustav koji će omogućiti upravljanje različitim sustavima glasom! Uz to, interijerom dominira već standardni ekran osjetljiv na dodir. Iako standardna oprema dolazi s analognom pločom s instrumentima opremljeniji model uključuje, sada sve popularniju, virtualnu uz nezaobilazne dizajnerske i druge dodatke. Iako je do predstavljanja ostalo još relativno dugo vremena i za očekivati je kako će se promijeniti još nekoliko stvari, novi Golf već sada izgleda dobro.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.