x

VW objavio nove detalje o Golfu R s Performance paketom!

U Volkswagenu su pripremili adekvatan promotivni videomaterijal s kojim žele pokazati šta nudi osvježeno najsnažnije izdanje Golfa u kombinaciji s opcionim Performance paketom.

Redizajnirano izdanje Golfa sedme generacije u kombinaciji sa slovom R i paketom Performance opremljeno je dodatno optimiziranim karoserijskim dodacima koji, zajedno s redizajniranim spojlerom na poklopcu prtljažnika, osiguravaju bolje prijanjanje.

 

U ovom slučaju poboljšane su i kočnice koje se sada bolje nose s potencijalom dvolitarskog četverocilindarskog TSI motora koji razvija 310 KS i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta, a zahvaljujući titanijskom izduvnom sistemu koji ``potpisuje`` renomirana kompanija Akrapovič masa automobila smanjena je 7 kilograma.

 

U videomaterijalu se može vidjeti da je skinuta elektronska blokada s kojom standardni Golf R razvija 250 km/h, jer očitana maksimalna brzina na TFT displeju iznosi 267 km/h. S podnicom koja je u ovom slučaju nešto bliže tlu, inžinjeri su Golf R Performance opremili i rekalibriranim amortizerima, a unaprijeđen je i upravljački sistem.

 

Automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,6 sekundi, a prijenos snage na obje osovine obavlja se preko 6-stepenog ručnog ili novog 7-stepenog automatskog DSG mjenjača koji Volkswagen nudi u opciji.

 

VW Golf R s Performance paketom uskoro stiže u prodajne salone, a po svemu sudeći i dalje će ostati najsnažniji produkcijski Golf, jer je Volkswagen definitivno odustao od proizvodnje modela koji bi bio zasnovan na konceptnom modelu R400.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.