x

VW testira novi Polo R5!

Iako službeno van kraljevske klase, u novoj R5 inačici Polo bi mogao opet biti dominantan.Iako WRC automobili nekako okupiraju glavninu pažnje, nešto dostupnija R5 klasa namijenjena privatnim momčadima ono je što možemo i osobno vidjeti na našim reli natjecanjima. Uz dominaciju Škode u posljednje vrijeme, čini se da ni VW ne namjerava zaboraviti naučeno iz mega uspješnog WRC programa.
 
 

Najavljen skicom prije nekoliko tjedana, novi Polo R5 uhvaćen je na testiranju na francuskom asfaltu. Baziran na novom Polo kompaktu, 270 KS snažan reli bolid s pogonom na sve kotače osjetno je napredniji od cestovnog modela na kojem se bazira. VW testni vozač Dieter Depping i aktualni WRC2 prvak, inače vozač Škode Fabije R5, Pontus Tidemand zaduženi su za testiranje i razvoj.


Depping ima samo riječi hvale za novi bolid:``Mogu vam samo reći da je novi Polo R5 vrlo dobar, precizan i vrlo brz. Već u startu sam se osjećao kao kod kuće!``. Uz novi Citroen C3 R5, Hyundai, Ford i Peugeot, R5 klasa nikada nije izgledala zanimljivija.

 

autozona.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.