x

Vatrena stihija progutala sprat kuće u Zavidovićima: ``Nemam nigdje ništa, ali neka sam djecu spasila``!

Šestočlana porodica iz Zavidovića  danas je ostala bez krova nad glavom nakon što je na spratu njihove kuće u Gajskoj ulici izbio požar. Iako na svu sreću niko od ukućana nije povrijeđen, materijalne posljedice su ogromne i nešto sa čime se ova porodica mora suočiti u budućnosti.

Porodica Bečić nažalost ima mala primanja, Asmir Bečić je tek prije mjesec dana počeo da radi i njegova supruga Meliha je tek kupila kućne potrbštine za zarađeni novac.

 

Osim kuće i namještaja, požar je naprosto progutao sve, pa čak i te kupljene namirnice.

 

Bračni par koji je živio na jednom spratu kuće, a koji je sasvim izgorio imaju dvoje male djece.

 

U momentu kada je požar buknuo, jedno od djece je ustalo i upalilo da gleda televizor  i tada je primijetilo vatru i dim i počeo da budi roditelje kao i djeda i nenu koji žive u prizemlju iste kuće.

 

Meliha, majka djece kroz suze je ispričala  kako se sve brzo desilo i kako su imali sreće što su na vrijeme primijetili dim, inače ne bi izvukli živu glavu.

 

Policiji je požar prijavljen u ranim jutarnjim satima, a na teren su odmah poslati i vatrogasci koji su zatekli požar koji je uveliko zahvatio jedan sprat kuće i krovnu konstrukciju.

 

Novi.ba je na mjestu požara zatekao užasan prizor u kojem se jasno vidi da je vatra nemilosrdno progutala sav namještaj, ostali su samo znaci poput istopljenih igrački da je se na tom mjestu nekada živjelo.

 

Inspekciju protivpožarne zaštite su također zatekli kako utvrđuju kako je došlo do požara i njihov zaključak je da je uzrok produžni kabal koji se pregrijao i zapalio.

 

Asmir i Meliha, zajedno sa dvoje male djece sada su prisiljeni da žive u prizemlju te iste kuće, zajedno sa Asmirovim roditeljima. Nažalost,  i u tom dijelu kuće je bilo materijalne štete koja je učinjena prilikom gašenja požara jer se voda od gašenja slila u prizemlje.

 

Sve osobe koje su  u mogućnosti i koje su voljne pomoći ovoj porodici da se popravi materijalna šteta kako bi ova porodica ponovno živjela u normalnim uslovima, možete putem broja telefona: +387 61 376- 717  (Asmir Bečić)

(Novi.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.