x

Veče pjesme i najljepših emocija Jasne Gospić i njenih gostiju u Domu mladih!

Jasna Gospić i njeni muzički gosti sinoć su u sarajevskom Domu mladih mnogobrojnoj publici priredili spektakularno veče puno emocija na dan kada se obilježava važan datum, Dan grada Sarajeva. 

Kroz najljepše pjesme i priču na Jasninom rođendanskom koncertu „Muzici s ljubavlju“, kojim je naša istaknuta pjevačica obilježila 40 godina muzičkog rada, prisjetili smo se Vašeg šlagera sezone, sarajevske pop rock škole, te muzičkih velikana Davorina Popovića, Kemala Montena, Jadranke Stojaković, Esada Arnautalića.

 

Značaj koncerta koji će zasigurno obilježiti proljeće u prijestonici BiH prepoznali su i organizaciju i  realizaciju podržali premijer Kantona Sarajevo gospodin Konaković i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo predvođeno ministrom gospodinom Kurićem.

 

Gospić je koncert otvorila pjesmom „Lišće sa Balkana“, a salvu oduševljenja publike je izazvao njen najveći hit „Dođi u pet do pet“. U preostalom dijelu večeri mogle su se čuti i njene pjesme „Strepnja“, „Boja maline“, „Zar je voljeti grijeh“, „Ti si majko kriva“, koja je inače jedina solistička numera na Jasninom CD- u „Muzici s ljubavlju“, ali i njeno prelijepo izvođenje stihova Desanke Maksimović “Ne, nemoj mi prići....“

 

Goran Karan se prvi pridružio Jasni na sceni otpjevavši numeru „Lipa si lipa“, a potom su izveli i zajedničku pjesmu „Sad je proljeće“. Mladi Dženan Jahić i Jasna pjevali su „Samo jedna noć“, inače njen duet sa Franom Lasićem za koji je muziku i tekst napisao upravo Jahić.

 

Duško Kuliš oduševio je energičnim „O sole mio“, a Jasna mu se tokom izvođenja njihovog dueta „Diše mi srca polovica“ na sceni pridružila odjevena u dres koji je kao poklon za svoj muzički rođendan dobila od KK Bosna, čiji igrači su također prisustvovali koncertu.

 

Uslijedile su pjesme i dueti „Najtvrđa su vrata moja“ sa Mustafom Šantićem, veliki hit Halida Bešlića „U meni jesen je“ i duet „Samo jednom“, „Pogledi u tami“ Sergeja Ćetkovića i duet „Da si tu“, „Kameleon“ Željka Samardžića i duet „Sarajevo meni putuje“.

 

Jedan od najemotivnijih dijelova koncerta bio je prisjećanje na Davorina Popovića i Kemala Montena, kada je publika na platnu mogla vidjeti i poslušati Jasnine duete sa ovim velikanima „Brzi u 10“ i „Grlim te prvi put“, te emotivno izvođenje pjesme „Sve smo mogli mi“ Jadranke Stojaković.

 

Pred kraj koncerta Jasnini muzički gosti pridružili su joj se na sceni gdje su zajedno, posvećeno Danu grada, na veliko oduševljenje publike izveli „Sarajevo ljubavi moja“, a sa bine su ispraćeni gromoglasnim aplauzom.   

 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.