x

Večeras otvaranje EXIT R:EVOLUCIJE 2013!

Atmosfera je dovedena do usijanja, interesovanje je najveće do sada, dok se muzika čuje sa svih strana… U Novom Sadu počinje buran i krajnje jedinstven petodnevni doživljaj!

Festival će trajati od 10. do 15. jula do ranih jutarnjih sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Tokom ovih pet dana, EXIT festival će ugostiti oko 2.000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na preko 20 bina i posjetioce iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata. 

 

Svečano otvaranje festivala počinje večeras u 20 sati na glavnoj EXIT-ovoj bini. Bit će nam čast da otvaranje otpočne uz najvećeg producenta svih vremena, velikog Nile Rodgersa & Chic, hor Viva Vox, uz Marčela i Iskaz i uz nesvakidašnju ceremoniju otvaranja, koju će izvesti međunarodne performans trupe Area 51, Arcadia  i domaće – Alternacija i Duplo Dno. Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji, koja će obilježiti ovogodišnji festival. Nakon nastupa Chic, večer će zatvoriti Xilient u okviru UKF X-bass programa.

Nile Rodgers sletio je avionom iz Istanbula na Aerodrom “Nikola Tesla”. Čim je izašao, u neobaveznom ćaskanju rekao je da se veoma raduje nastupu na EXIT-u.

“Uuuuh, vrijeme je baš divno”, prokomentarisao je Nile sa osmijehom. 

“U avionu je bilo mnogo njih koji su pričali o EXIT-u. Čuo sam da je u pitanju veliki festival, najveći u ovom dijelu svijeta. Bit će sjajno!”, rekao je sa velikim osmijehom tvorac ultimativnih hitova “Le Freak”, “Get Lucky” i mnogih drugih.

Ove godine na EXIT-u imat ćemo priliku čuti istinske legende, nove projekte, zvijezde i vrhunske izvođače. Atoms for Peace iza koga stoji spiritus movens Radiohead-a Thom York, pojačan Flea-om iz R.C.H.P., producentom Radiohead-a i bubnjarom R.E.M. Nick Cave prvi put dolazi sa The Bad Seeds-ima i najnovijim albumom. David Guetta donosi do sada neviđenu produkciju i specijalni nastup. Snoop Dogg dolazi ne samo sa novim albumom, već i novim pseudonimom - Snoop Lion. Prvi put imat ćemo i festival u okviru festivala, jedino evropsko izdanje Warriors Dance festivala ove godine, sa publici omiljenim – The Prodigy u glavnoj ulozi. Rudimental, Diplo, Ana Popović, Moonspell, Eric Prydz, Fatboy Slim i još mnogo, mnogo imena obilježit će ovogodišnji festival. Bit će i novih bina, tajnih zabava, chill i fun zona i mnogo toga zbog čega će ovogodišnji EXIT biti veoma poseban. Satnicu možete pogledati putem sljedećeg linka: http://www.exitfest.org/sr/timeline.

Glavna bina festivala bit će duga preko 30 metara, sa do sada najboljim ozvučenjem i sa rasvjetom koja će se svaki dan mijenjati i evoluirati, pa će i sam stage svaki dan izgledati drugačije.

Exit turizam

Svima koji u Novi Sad dolaze prvi put, od velike pomoći bit će mapa grada, sa ucrtanim ključnim mjestima: glavnom autobuskom i željezničkom stanicom, Exit Villageom, centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, a koja je dostupna na linku u nastavku: http://www.exitfest.org/sites/default/files/EXIT%20CITY%20WEB%20MAP.pdf. 

Na Željezničkoj stanici, na Trgu Slobode, u kampu festivala, kao i na tvrđavi, svim posjetiocima bit će dostupni info-pultovi Exit festivala, na kojima će se moći informisati o svemu što ih zanima na festivalu i u Novom Sadu.

Za snalaženje na samoj tvrđavi, kao i za planiranje šta ćete na festivalu i kojim redom posjetiti, od koristi će biti i mapa tvrđave dostupna na ovom linku, ali i satnice festivala koje se mogu pogledati na ovom linku. Uvijek je najbolje da se pripremite unaprijed!

Exit Uživo!

I ove godine pripremili smo potpuni živi prenos festivala kroz Internet socijalne mreže. Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, SoundCloud, Mixcloud, udružujemo da bi svi u svakom trenutku imali u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izvještaj o svemu što se dešava: od toga šta headlineri misle o Exitu, Novom Sadu i publici, gdje vam se trenutno nalazi društvo i kako se provodi, preko video snimaka visokog kvaliteta, najsvježijih fotografija, do živih snimaka festivalskih dešavanja. I ne samo to! Ove godine imamo i EXIT redakciju, na kojoj ćete moći pročitati najsvježije vijesti o tome šta se dešava na binama, ali i iza njih, ko upravo slijeće na aerodrom, ko nas je oduševio i ovaj festival učinio nezaboravnim.

Važne informacije

Kapije festivala se otvaraju svako veče u 19 sati. Apeluje se na posjetioce da dolaze ranije zbog predviđene gužve. Piće, hrana i predmeti za koje bude procijenjeno da bi mogli narušiti bezbijednost posjetilaca, neće se moći unijeti na tvrđavu.

Preporučujemo, također, da se u okolinu tvrđave ne dolazi automobilima zbog predviđenih gužvi.  

Vremenska prognoza

Na veliku sreću svih posjetilaca, najavljeno je vedro i suho vrijeme sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 32 stepena do minimalnih 16 stepeni celzijusa, što je idealno za dobru festivalsku atmosferu.

Ulaznice: Od danas komplet ulaznica možete kupiti po cijeni od 11.990 dinara (205 KM)

Cijena ulaznice za otvaranje festivala, u srijedu 10. jula, iznosi 1000 dinara (17 KM) i sav prihod od prodaje ovog dana bit će usmjeren u fond za obnovu i promociju Petrovaradinske tvrđave. 

Trenutna cijena ulaznica po danima iznosi 2.990 dinara (51,5 KM). Ukoliko ne budu rasprodate, jednodnevne festivalske ulaznice bit će skuplje na kapijama Exit festivala.

Zamjena četvorodnevnih vaučera za narukvice odvija se svakodnevno u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, preko puta glavnog kolskog ulaza na tvrđavu. Posjetioci koji su kupili jednodnevne ulaznice, iste ne mijenjaju za narukvice, već sa ulaznicama ulaze direktno na festival.

Radno vrijeme zamjenskih mjesta:

Srijeda 10.07. - od 12h do 24h

Četvrtak 11.07. - od 12h do 03h

Petak 12.07. - od 18h do 03h

Subota 13.07. -  od 18h do 03h

Nedjelja 14.07. - od 18h do 03h

Satnica večerašnjih nastupa je sljedeća:

20:30 MARČELO I ISKAZ

21:30 VIVA VOX

22:45 CEREMONIJA OTVARANJA

23:00 CHIC FEAT NILE RODGERS

00:45 XILENT

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.