x

Većini se kosa brzo prlja jer je peru pogrešno - pere se ovako

Čini li se i vama da što više perete kosu, ona je sve češće prljava? Postoje trikovi kako prati kosu, kako je ispirati i koje šampone koristiti - da bi vam kosa dulje bila čista, a vlasište zdravo


Vrhunski britanski frizer Paul Windle otkrio je koje to pogreške ljudi najčešće rade kada peru kosu. Prva je to što koriste previše šampona, a druga nepravilno ispiranje kose.

Kaže da kosu treba prati dva puta, ne jednom, ali s vrlo malim količinama šampona - za svako pranje je dovoljna količina kao dvije kovanice od 50 feninga. Naglašava da je pravilno i dobro ispiranje jednako važno kao i šamponiranje.

- Ispiranje uklanja prljavštinu s kose, a ne šampon. Ne postoji takva stvar kao što je - previše isprana kosa. Znači, kosu treba dobro isprati - kaže ovaj stručnjak, inače suosnivač poznatog frizerskog salona ``Windle & Moodie`` u Londonu.

Dodaje da postoji još jedan problem kada je pranje kose u pitanju, a to je vrsta šampona koju koristimo. 

Njegova preporuka su micelarni šamponi koji su vrlo blagi i nježni, i pogodni za osjetljivo vlasište. Kaže da takvi šamponi uklanjaju sitne masne čestice koje privlače prljavštinu pa kosu nije potrebno prati toliko često, otkriva Daily Mail.

 

Izvor: 24sata.hr

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.