x

Veličković: Kad ostaviš Milka i Peru same oni to kažnjavaju, ozbiljni su to igrači!

Nijednu trojku nisu promašili kada su ostali sami. Trebalo je da igramo pametnije. Podlegli smo atmosferi na početku - kaže Novica.

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da je Crvena zvezda zasluženo pobijedila u prvom ovosezonskom ``vječitom derbiju``, ali je istakao da taj poraz ništa ne znači i da ima još mnogo da se igra.

 

- Zalužena pobjeda Zvezde, nema šta. Kontrolisali su meč sve vrijeme. Kad smo mogli da stignemo, imali smo neke ishitrene napade, jurcali smo. Po meni, tu treba da zakočimo, da odigramo pametnije, da ide pas više, da malo uživamo, a mi požurili - rekao je Veličković novinarima poslije utakmice.

 

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Beogradu od Crvene zvezde sa 100:84 u utakmici sedmog kola regionalne ABA lige.

 

Za većinu igrača Partizana ovo je bio prvi derbi protiv Zvezde.

 

- Koliko god ti njima objašnjavao i trudio se da im pojasniš šta je to, kako je to, nemoguće je. Podlegli smo atmosferi na početku, mislili smo da ćemo krenuti lakše. Ali, pustiš Zvezdu da se odlijepi i onda juri cijelu utakmicu. Prvi put da momci igraju pred punim Pionirom i ovakvim navijanjem. Ima još da se igra, ovo ne znači ništa.

 

Veličković je istakao da na ovakvim utakmicama ne može da nedostaje želje i energije. On je imao i poruku za mlade igrače Partizana.

 

- Treba da budeš nenormalan ako ti na ovim utakmicama fali energije. Ovo je derbi. Što kaže i trener, znam da ćete svi imati danas energiju, ali mene nervira kad nemamo tu energiju protiv drugih ekipa. A, ovo, puna hala, kad ćeš ako nećeš sad.

 

Partizan već sutra očekuje utakmica protiv Lokomotive Kubanj u Evrokupu, a Veličković je istakao da njegovu ekipu čeka još jedan težak meč.

 

- Preozbiljna ekipa sa Saletom Obradovićem koji je stvarno... Pratim njegov rad. Sa tolikom energijom igraju sve njegove ekipe, meni se svidjelo. Igraju tvrdo, na ivici kontakta stalno. Ako mene pitate, to je evroligaška ekipa - zaključio je Veličković.

 

Izvor: Novosti.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.