x

Veliki Reggie Miller komentarisao sudar Nurkića i Anthonyja!

Bh. centar Jusuf Nurkić briljirao je u sjajnoj pobjedi Portlanda nad Oklahomom (103:99).

Nurkić je uz Damiana Lillarda (36p, 13as) bio ključni igrač domaćeg tima. Naš košarkaš je za nepune 33 minute igre ubacio 25 poena, a imao je još i osam skokova, tri asistencije i dvije blokade.

 

Nastavio je div iz Živinica svoju seriju sa 20+ poena, te je pokazao da je jedan od perspektivnijih centara u ligi. 

 

Dosta se jutros u američkim medijima piše o Nurkiću, a glavna tema je isključenje Carmela Anthonyja, koji je nakon jednog prodora zakačio laktom Nurkićevo lice, pa mu je dosuđen flagrant 2 zbog navedenog postupka, nakon što su sudije pregledale snimak.

 

To je značilo isključenje za Anthonyja na 4:26 do kraja meča, pa je Portland faktički došao u mat poziciju jer je gostujući tim igrao bez jednog od trojice najvažnijih igrača (Westbrook i George su ostali na parketu).

 

Dosta je ljudi na Twitteru kazalo da je smiješno da se za ovakve stvari isključuje igrač, a situaciju je prokomentarisao i legendarni Reggie Miller.

 

``NBA je mekan. Carmelo je isključen? Pa ovo je samo faul na podu za Nurkića. Ozbiljno, je li ovo neka šala?``, kazao je Miller, jedan od najslavnijih igrača ovog sporta.

 

Nurkić je kasnije udarac u lice prokomentarisao: ``Ja sam zvijer, dobro sam``. Što se utakmice tiče, Nurkić je pohvalio igru ekipe i kazao da je cilj nastaviti s pobjedama, te i dalje u Portlandu oduševljavati publiku.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.