x

Veliki interes za učešće u akciji pomoći „Za Dalal“ - Bazar i aukcija za život!

Humanitarni bazar i aukcija „za Dalal“ koje organizuje Facebook grupa  “Second Hand FB Shop ``Koteebi`` održat će se u srijedu, 1. Novembra,  u caffeu „Aquarius Vills “ u Sarajevu. Bazar se otvara u 17:30, a aukcija počinje u 19:15 i trajat će do 20:30.

„Bazar će ponuditi za svakoga po nešto, po simboličnim i fiksnim cijenama. Nakon toga, otvaramo aukciju kako bi se prisutni, ali i zainteresovani iz inostranstva, a takvih je mnogo, mogli nadmetati za dresove sa potpisom sportista, dizajnerske haljine, umjetničke radove, unikatne komade namještaja“, objasnila je Azra Latifić, inicijatorka akcije.

 

Bh reprezentativac, Edin Džeko,  i najbolji bh teniser, Damir Džumhur, prvi su  poklonili svoje dresove za prodaju na aukciji. Dresove sa potpisom donirali su i Mirza Teletović, Asmir Begović, Edin Cocalić , Ervin Zukanović, Haris Duljević, Senijad Ibričić, Veldin Muharemović, Avdija Vršajević, Asmir Suljić, Amer Dupovac, Aldin Đidić, Ivan Tatomirović i Amer Gojak.

 

Predmete za aukciju sa svojim logom, potpisom i likom donirali su Dubioza kolektiv, Frenkie, Sassja, Samir Hodović- frontmen benda Velahavle te Helem nejse. 

 

Dizajnerske haljine donirale su Emina Ganić, Džejla Glavović  kao i Thara koncept store.

 

Svoje proizvode donirali su zvekir.ba, Interdekor, Kutcha, Pepetuske, Orbico, Vip dizajn, Ruby Red,Werkstatt, Leky do, slastičarna Azra, Mrvica, Fitnes Universe. 

 

Organizatorice se nadaju da će svojim prisutvom i kupovinom na aukciji građani pokazati da niti jedan novčani iznos nije nedostižan i pomoći adekvatno liječenje malenoj Dalal.

 

Jednogodišnjoj Dalal je dijagnosticiran najteži oblik leukemije. Liječenje je počelo u Sarajevu,  a potrebno je prikupiti značajna sredstva kako bi se ono što prije nastavilo u inostranstvu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.