x

Veliki uspjeh Bosne i Hercegovine!

Bosna i Hercegovina ostvarila je veliki uspjeh sinoć. Naime, u polufinalnom takmičenju Turkvizyon 2014., koje se održava u Kazanu, glavnom gradu Tataristana, predstavnik Bosne i Hercegovine Mensur Salkić, u izuzetno jakoj konkurenciji, plasirao se u finale. Interpretacijom pjesme „Šutim“ oduševio je tamošnju publiku, osvojio simpatije, kako publike tako i žirija, te ćemo ga ponovno moći gledati u finalnoj noći, 21. novembra, u kazanskoj velikoj areni ``TatNeft``.

Predstavnici Bosne i Hercegovine imali su zapažen scenski nastup, u kojem su, osim energične svirke i odlične interpretacije, mogli vidjeti i izazovnu Hanu Hadžiavdagić-Tabaković i mladog freerunera Benjamina Bakovića, koji su scenskom nastupu dali dodatnu čar. 

 

Ove godine na ovom takmičenju prvi put učestvovali su predstavnici Njemačke, Albanije, Bugarske, Irana i Moskovske oblasti.

 

U finale su se plasirali i predstavnici Uzbekistana, Turkmenistana, Krima, Baškortostana, Kazahstana, Kirgistana, Moskovske oblasti, Makedonije, Tatarstana i Turske.

 

Publika u Bosni i Hercegovini Turkvizyon može gledati uživo putem TV kanala Hayat Folk u petak, 21.11., u 17:00 sati.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.