x

Veliko finale Prvog glasa sevdaha humanitarnog karaktera: Sav prihod namijenjen porodici Ćosić iz Topčić Polja!

Veliko finale Prvog glasa sevdaha, originalnog muzičko-dokumentarističkog showa, održat će se u nedjelju, 8. juna u Domu mladih, s početkom u 20 sati. Završno takmičenje, spektakularno finale u kojem će nastupiti 28 finalista, sjajnih amatera interpretatora sevdalinke koji se bore za titulu Prvog glasa sevdaha, biće emitovano uživo na TV1 i stanicama Mreže.

Ovoga puta, pred sedmočlanim stručnim žirijem, kojeg čine: Hanka Paldum, Sead Sejo Pitić, Ljubica Berak, Mustafa Šantić, Nedžad Imamović, Muhamed Mujkanović, i sedmi, tajni član žirija, finalisti će u pratnji orkestra izvoditi po jednu sevdalinku. Od njih 28 biće izabrano 7 superfinalista, koji će se ponovo prestaviti sa jednom sevdalinkom pred žirijem i publikom, a samo jedan od njih te večeri će završiti kao pobjednik showa i dobiti priliku za snimanje vlastitog albuma sevdalinki. Pobjednika po izboru publike očekuje nagradno putovanje u Tursku.

 

Pomozimo im zajedno da usele u novi dom!

 

Kako je ranije i najavila produkcija Prvog glasa sevdaha sav prihod od prodanih ulaznica, sms glasanja, i donacija biće uručen prodici Safeta i Sanele Ćosić iz Topčić Polja koji su u poplavama izgubili svoj dom. Njihova tragična sudbina otežana je i činjenicom da se Sanela liječi od karcinoma dojke te da je prošle godine njihova kćerka Denisa imala tešku operaciju na srcu. „Izašli smo u posljednjoj sekundi. Kuća mi je srušena u potpunosti. U jednoj godini doživjeli smo tri tragedije“ ističe Sanela. „Ostali smo bez ičeg. Sada smo u kasarni, ima nas 20 u jednoj sobi,“tužno zaključuje Safet.

 

U proteklih pola godine, koliko projekat traje, TV1 je primila brojne pohvale za pokretanje takmičarskog showa koji isključivo njeguje sevdalinku. Sa velikim emocijama, posebno jer show poprima dimneziju humanitarnog, i uz dobru organizaciju, ulazimo u finale i proglašenje Prvog glasa sevdahaizjavila je Alena Kulenović-Delić, PR managerica TV1 , te dodaje Nismo mogli a da se ne osvrnemo na sadašnju situaciju u zemlji. Odlučili smo da konkretno usmjerimo pomoć. Porodicu Ćosić javnost je imala priliku upoznati tokom javljanja uživo za Dnevnik TV1 našeg reportera, dopisnika iz Zenice, Adema Mecavice. Odlučili smo im pomoći, ali u tome nam se trebaju priključiti i građani, koji mogu kupiti kartu i doći u Dom mladih, ili glasti za svog favorita slanjem sms poruke.

 

Ponosan sam na ovaj projekat koji je već iznjedrio osam nada sevdaha, a siguran sam da će u nedjelju iznjedriti i nove zvijezde sevdalinke,dodaje autor projekta i direktor programa TV1 Sanjin Bećiragić.

 

U humanitarnu akciju Prvog glasa sevdaha uključili su se i naši Zmajevi! Na finalnoj večeri, 8.juna u Domu mladih na aukciji biće i Prve BiH patike, orginalni domaći proizvod namjenjen svim navijačima i fanovima. Patike su, neposredno pred odlazak u Brazil, potpisali reprezentativci Senad Lulić, Mensur Mujdža i Senijad Ibričić. Htio bih pozvati sve gledatelje vaše televizije da 8.juna dođu svi u Dom mladih, da akcija prođe u što boljem redu i da svi pomognemo ovoj ugroženoj porodici“, izjavio je naš Zmaj Ibričić.

 

Veliko humanitarno finale Prvog glasa sevdaha svojim nastupom podržat i uveličat će poznata pjevačka imena, među kojima su: Hanka Paldum, Eldin Huseinbegović, Nihad Alibegović, Merima Njegomir, Asim Brkan, Branka Sovrlić i brojni drugi.

 

Cijena ulaznice za veliko humanitarno finale Prvog glasa sevdaha iznosi 10KM. Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba u Sarajevu; Bosanski Kulturni Centar,  Raisseburo, Centrotrans, Cafe Opera, Dea Hillton, Magaza, Gaudi Lufthansa City Center, Kompas Tours, ZOI  Tours agencija, Tropik Media Shop - BBI Centar, Ventura Travel Agency te u tržnim centrima: Sarajevo City Center, Merkator, Grand, Alta, Importanne, Wisa, Merkur.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.