x

Veliko priznanje: Jusuf Nurkić među deset najboljih debitanata

Portal Grantland.com odlučio je sastaviti listu 10 najboljih rookieja nakon prvih mjesec dana aktuelne NBA sezone. Za nas je najvažnije da se na njoj našao i Jusuf Nurkić, na odličnom osmom mjestu.

Tako je u prvih mjesec dana naš mladi reprezentativac bilježio u prosjeku devet minuta po utakmici, četiri poena i 3,6 skokova. Najbolji košgeterski učinak imao je 7. novembra, kada je protiv Cleveland Cavalirsa ubacio 10 poena. Također, najbolju skakačku izvedbu ponudio je protiv Detroit Pistonsa, 29. oktobra, kada je skupio sedam skokova.

 

“Ovo mjesto je moglo pripasti i Nerlens Noelu, ali su Sixersi negledljivi i prošle sedmice mi je jedan sportski novinar rekao: ‘Nisam siguran da li Noel uopšte zna da dribla’. Zato ćemo njega ostaviti za neki sljedeći mjesec. Nešto mi govori da će Jusuf Nurkić za pet godina više vrijediti od Noela. Sačekajmo malo. Divovi u NBA se vraćaju iz mrtvih i kada dođe trenutak, Nurkić će biti tu”, tvrdi sportski novinar Andrew Sharp.

 

Denver je loše otvorio sezonu, a trenutno su na omjeru 7:7. Međutim, Jusuf u nekoliko posljednjih nastupa rijetko dobiva priliku da uopće bude u rosteru, ali pred njim je sigurno blistava budućnost.

 

Treba podsjetiti da je naš centar u predsezoni bio odličan. U prosjeku je bilježio 5,6 poena, 8,7 skokova, provodeći u igri čak 18,3 minute. Analitičari posebno bilježe njegove kvalitetne pasove, defanzivnu igru i skokove.

 

Pogledajte listu deset najboljih NBA debitanata za mjesec oktobar po izboru portala Grantland.com:

 

1. Nik Stauskas, Kings
2. Jabari Parker, Bucks
3. Andrew Wiggins, Timberwolves
4. Aaron Gordon, Magic
5. Joe Harris, Cavs
6. Kostas Papanikolaou, Rockets
7. K.J. McDaniels, Sixers
8. Jusuf Nurkic, Nuggets
9. Zach LaVine, Timberwolves
10. Elfrid Payton, Magic

 

Izvor: Sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.