x

Veliko priznanje za prvaka BiH: Direktor takmičenja UEFA Futsal Kupa Laurent Morel dolazi na preliminarni turnir u Mostar!

U preliminarnoj rundi UEFA Futsal Kupa, prvak Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorad smješten je u grupu E sa ekipama  Flamurtari Vlore (Albanija), Arnavutkoy Belediye Spor (Turska) i Narva United (Estonija).

Turnir ove grupe će biti održan od 22. do 27. avgusta u Mostaru, dok se glavna runda igra od 10. do 15. oktobra. Ukoliko prođu ovu grupu, Mostarci će putovati u Rumuniju, gdje će igrati protiv Deve, azerbejdžanskog Araza, te pobjednika grupe u kojoj su Klasik Kišinjev, Anortozis Famagusta, Leo iz Jerevana i velški Vrekshem.

 

Čelnici Mostar SG Staklorada na čelu sa predsjednikom Amelom Bajgorićem, predsjednikom Skupštine Esadom Elezovićem, direktorom Mirsadom Fazlinovićem i članom Uprave uveliko rade na organizaciji i pripremanju turnira u gradu na Neretvi. 

 

- Domaćinstvo ovog takmičenja za nas je veliko priznanje, ali i izazov. Očekuje nas puno posla, jer želimo besprijekornu organizaciju. Svoj dolazak u Mostar najavio je i Laurent Morel, direktor takmičenja UEFA Futsal Kupa. Polako slažemo kockice i drago nam je što će Mostar u avgustu biti središte futsala na Balkanu. Naravno, nadamo se dobrim igrama naše ekipe i prolasku u nastavak takmičenja u Rumuniji – kaže Amel Bajgorić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.