x

Vettel o padu broja preticanja u Formuli 1: Smirite se, uvijek će biti dosadnih utrka!

Vozač Ferrarija smatra da svako preticanje treba zaraditi. Vozač Ferrarija Sebastian Vettel je poručio da oni koji se žale zbog manjka prestizanja treba ``da se smire`` i pomire sa činjenicom da će neke utrke Formule 1 biti dosadne.


Nakon završetka protekle F1 sezone proizvođač guma Pirelli je objavio podatke koji pokazuju da je sezona 2017 bila najgora po pitanju broja preticanja u eri DRS-a (sistema za redukciju aerodinamičnog otpora), dakle od 2011. godine kada je ovaj sistem uveden u ``najbrži cirkus na svijetu``.

 

Prema podacima koje je objavio Pirelli u protekloj sezoni je zabilježeno 435 preticanja, što je čak 49% manje u odnosu na godinu prije kada je zabilježeno 866.

 

``Želim da se u narednoj sezoni svi malo smire. Neke utrke su dosadne, pa šta?``, prokomentarisao je Vettel nezadovoljstvo ljubitelja Formule 1 smanjenjen broja preticanja.

 

``Ne mislim da nam je uvijek potreban neki rekord, novi rekord na svakoj utrci. Ne mislim da je potrebno da imamo sve više i više preticanja...Preticanja trebaju biti dostignuće, a ne da tek tako dolazite do njih``, dodao je F1 viceprvak iz protekle sezone.

sportsport.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.