x

Vijest koja je potresla Hrvatsku: Nije uspjela dočekati 2017. godinu - u snu preminula poznata dizajnerica!

Rak grlića maternice preboljela kao 28-godišnjakinja, a prije četiri godine dijagnosticiran joj je karcinom dojke. Liječila se makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom. Modna dizajnerica i svestrana umjetnica Ivana Popović umrla je preksinoć u Zagrebu, u 49. godini. Preminula je u snu, od posljedica karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak.

Odbila je kemoterapiju i zračenje

 

Prvi rak grlića maternice preboljela kao 28-godišnjakinja. Priča kako tada ništa nije jela 28 dana, a pila je čaj od kadulje. Prije četiri godine pobijedila je rak dojke. Podvrgnula se mastektomiji te se liječila se isključivo makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom.

 

- Kad sam odbila kemoterapiju i zračenje, doktorica mi je rekla: ‘Vratit ćeš se ti nama u kolicima s metastazama’ - rekla je tada Popović koja je ipak izgubila bitku. Najveća potpora bila joj je majka Lepa, koja se i sama makrobiotikom izliječila od raka maternice i jajnika.

 

`Bolest nije tabu`

 

Za sve oboljele od karcinoma dojke prošle godine je preplivala maraton od Crikvenice do Šila. Promjena prioriteta i zdraviji pristup tijelu motivirali su je da ruši tabue koji su vezani za bolesti.

 

- Nakon odstranjivanja dojke nastaje problem intimnosti među supružnicima. To su situacije o kojima se ne razgovara, a trebalo bi. Sramotno je da o partnerima i podršci rijetko čujem. Sve je to toliko nesofisticirano i bezobrazno da neke žene imaju osjećaj krivnje jer nisu sek*i - pojasnila je nedavno.

 

Iza sebe je ostavila dvije kćeri

 

Glasila je za najsvestraniju alternativnu umjetnicu, a inspiraciju je tražila u homosek*ualcima nomadima, vilama nerotkinjama i transvestitima prosjacima. Imala je performanse te je bila akademska kiparica, likovna i pozorišnaumjetnica.

 

Prije dva mjeseca otkrila je i da je ponovno zaljubljena, a najveselija je kad priča o svojim kćerima, 18-godišnjoj Luni, koju je dobila u braku s majstorom svjetla Markom Bizovičarom, i 11-godišnjoj Avi koju ima iz veze s glumcem Lukom Perošem. Jednom je izjavila kako smatra da je se muškarci boje.

 

- Ne mogu s tim muškarcima. Već sam treća generacija samohranih majki u svojoj obitelji - rekla je Ivana.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.