x

Vijetnamac već 8 godina spava pored mrtve žene !

Li Van (Le Van, 55) iz Vijetnama, kome je žena umrla 2004. godine, nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je više nema pa je zato odlučio da se ``premjesti`` pored njenog groba, gdje je spavao skoro godinu dana.
Nakon godinu dana, komšije koje su dolazile na groblje su se pobunile. Iako je Van imao planove za tunel, koji bi vodio tačno do ženinog sanduka, nakon intervencije građana odlučio se na još bizarniji čin.  

Naime, Van je iskopao tijelo žene i stavio je pored sebe u krevet. Pored umrle supruge Van spava već osam godina. Vanov sin fotografisao je umrlu majku u krevetu i istakao kako je on svaki put kada ide da spava zagrli i ode.

Otac Vana ističe kako ga komšije nisu posjećivale godinama.

- Sada kada su saznali da mi je žena ``sve vrijeme tu``, žele prosto da plate kako bi samo ušli u kuću i uvjerili se u to sami. Ja razmišljam apsolutno drugačije nego drugi ljudi. Tijelo moje žene jeste mrtvo, ali ne i njen duh. Uopšte me nije strah da ležim pored nje navečer – objasnio je Van.

Kako se tijelo njegove žene ne bi raspalo, Van je uradio čin sličan balzamovanju, samo što je u ovom slučaju koristio glinu koju je ženi nanio na cijelo tijelo, a u najvećoj količini na lice. Nije poznato da li Van ženi drži drvenu masku na licu ili je ono takvo od gline.

Lokalne vlasti istakle su da će tijelo žene biti ponovo sahranjeno ili kremirano. Takođe, dodaju da Van nije smio ovako nešto da uradi jer smatraju da je ``uznemirio mrtve``.

Izvor: Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.