x

Vinarija Matošević upriličila druženje i degustaciju vina u Lava Concept restoranu!

Sinoć je u prelijepom ambijentu restorana „Lava Concept“ u Importanne centru, svoja vrhunska vina predstavila poznata Istarska vinarija „Matošević“. Gosti su imali priliku degustirati nekoliko različitih vrsta vina, a najviše izuzetno popularne „Istarske Malvazije“.

- "Prije mjesec dana naša Vinarija je napunila dvadeset godina uspješnog rada i poslovanja.Želja nam je bila da se u jednom divnom ambijentu, sa našim sarajevskim i bosanskohercegovačkim prijateljima  proveselimo sa našim aktuelnim vinima. Vinarija Matošević je, uz nekoliko kolega vinara, pionir Istarske vinske scene. Ja sam na neki način bio predvodnik te lijepe priče,  jer sam vodio oko 15 godina udruženje istarskih vinara koje se zove Vinistra. To je sinonim za novu renesansu, jer smo krenuli nakon rata i polako se ta vinska scena uspostavljala i gradila, tako da je danas veoma moderna i  jako respektabilna" - rekao je Ivica Matošević, vlasnik Vinarije Matošević.

 

Vinarija Matošević se nalazi u Istri u mjestu Krunčići, između Rovinja i Poreča. Ima svojih 15 hektara vinograda u srednjoj Istri, poznati lokalitet Grimalda na nadmorskoj visini od 300 metara. Brdovita pozicija i strmo brdo koje je kompletno isterasirano i okrenuto prema jugu, obezbjeđuje dovoljne količine sunca za vrhunski rod vinove loze. Sa svojim proizvodima, Vinarija Matošević je prisutna na svim kontinentima, a posebne uspjehe ima na američkom tržištu. 

 

Vina Vinarije Matošević su redovno nagrađivana na međunarodnim takmičenjima i izložbama vina. 

 

Paleta vina: Aura (chardonnay), Alba, Alba barrique, Alba robinia i Alba antiqua (malvazije), Grimalda bijela (kupaža sauvignon, malvazija i chardonnay) i crna (kupaža merlot - teran), Mora barrique (merlot). 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.