x

Vinarija Plantaže - sunčani komad zemlje koji daje vino i inspiraciju!

Vino je vječita tema onih koji pišu tekstove i stihove o ljubavi, prijateljstvu, uživanju i lijepim, osunčanim krajolicima. Na jednom takvom prelijepom, osunčanom Ćermovskom polju, nalazi se vinarija Plantaže, odakle nam dolaze najbolja crnogorska vina. Decenijama već prisutna na tržištu Bosne i Hercegovine, ova vina su stekla veliku popularnost i konzumiraju se u raznim prilikama. 

 Vinarija Plantaže raspolaže sa najvećim vinogradom u Europi, koji se prostire na jednom, cjelovitom komadu zemlje, u svijetu poznatom po autohtonim sortama vinove loze Krstač i Vranac.

 

U duhu dugogodišnjeg dobrog poslovanja u BiH, predstavnici kompanije Plantaže organizovali su promociju vina u poznatom sarajevskom restoranu Vinoteka koji je, inspirisan upravo njihovim vinima kreirao specijalne menije, koji tvore savršen spoj ukusa i mirisa. 

 

Na ovom posebnom događaju, uz kontinentalni i riblji meni, smjenjivale su se najbolje etikete vinarije Plantaže; Pro Anima Pinot, premium vina Vladika i Pro Anima Chardonnay Sauvignon, a nezaobilazan je bio i njihov poznati proizvod Vranac,  koji se za ovu priliku točio u svom ultra premium izdanju – Vranac Reserve.          

           

Predstavnici vinarije Plantaže izjavili su kako je veliko zadovoljstvo družiti se sa prijateljima i saradnicima iz Bosne i Hercegovine, naročito u ugodnom ambijentu restorana Vinoteka. Dodali su da je kompanija Plantaže na bh. tržištu prisutna već dugi niz godina, a da popularnost njihovih vina na ovom području svjedoči o kvalitetu proizvoda, te predanosti cilju da iz godine u godinu ljubiteljima vina daju samo najbolje. 

 

Prisutni su, osim u vrhunskim, specijalnim kombinacijama vina i hrane, uživali i u kratkoj prezentaciji koju je za ovo druženje pripremio vrhunski somellier, te ih na stručan način poveo kroz znanje o vinu, te umjetnosti pijenja i kombinovanja ove plemenite kapljice iz našeg susjedstva, sa sunčanog komada zemlje koji dalje vino i inspiraciju.

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.