x

Vincent Tan na Koševu donirao po 250.000 KM Maglaju i Doboju!

Većinski vlasnik upravljačkih uloga u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan, uručio je predstavnicima domova zdravlja iz gradova Doboj i Maglaj, donacije u iznosu od 250.000 KM.

Naime, nakon ciklona ``Tamara``, koji je prouzrokovao najgore poplave u regiji Balkana u posljednjih 129 godina, malezijske novine ``theSun`` pokrenule su fond za pomoć nakon nesreća za žrtve poplava u Bosni i Hercegovini. Tokom posljednja dva mjeseca, ``theSun``, član Berjaya Grupe u Maleziji, prikupile su oko 1,1 million malezijskih ringita (500.000 KM) od svojih korporativnih klijenata i podružnih kompanija, kao i od svojih čitalaca.

 

U Fond se prikupio ogroman iznos sredstava, nakon što je malezijski dobrotvor, Tan Sri Vincent Tan, koji je osnivač Berjaya Grupe, donirao 500.000 malezijskih ringita (225.000 KM) kako bi odmah u početku podržao fond.

 

Vodeći se rezultatima istraživanja o procjeni nastale štete, odlučeno je da prikupljeni novac bude doniran za kupovinu i donaciju prijeko potrebne medicinske opreme za bolnice u Doboju i Maglaju koje se nalaze na područjima koja su bila najzahvaćenija poplavama u Bosni i Hercegovini.

 

Ispred pomenutih medicinskih ustanova, ceremoniji uručivanja donacija, prisustvovali su dr. Andi Sušić iz Polinklinike Doboj, te dr. Emira Drnda Čičeklić iz Poliklinike Maglaj. Gradonačelnik Doboja, Obren Petrović i gradonačelnik Maglaja, Mehmed Mustabašić, ali i ambasador Malezije u Bosni i Hercegovini, njegova ekselencija, Anuar Kasman prisustvovali su prilikom uručenja donacije. Također, ceremoniji su prisustvovali i Predsjednik FK Sarajevo, Edis Kusturica, te Generalni direktor bordo kluba, Dino Selimović.

 

Tan Sri Vincent Tan je ostvario blisku vezu sa Bosnom, koju je posjetio više puta u prošlosti, te je jako bio dirnut stradanjima više od milion bosanaca, koji su bili pogođeni katastrofalnim poplavama, posebno jer se to desilo neposredno prije nastupanja mjeseca Ramazana.

 

U toku svog boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Tan Sri Vincent Tan, posjetio je historijske i kulturne znamenitosti Sarajeva, utakmicu bordo kluba na Koševu protiv Haugesunda, te trening Akademije Sarajeva.

 

Izvor: fcsarajevo.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.