x

Vitez u borbi sa finansijama za nastup u Ligi 12!

HOKK Vitez je u prošloj sezoni efikasno i ubjedljivo savladao sve prepreke i ostvario plasman u Premijer ligu. 

KK Grude i HKK Brotnjo nisu bili ni blizu kvaliteta Vitežana, koji su uz sjajno vođenje sa klupe trenera Pandže i Frljića odnjeli pobjede u 95% utakmica, tačnije samo jedan poraz u svim utakmicama. Nakon ulaska u Ligu 12, pred upravom ovog kluba je stajao težak zadatak, osposobiti klub na velike troškove.

Košarkaški klub je vrlo brzo dobio podršku općine, ali u razgovoru za naš portal predsjednik kluba Sanjin Zirdum je i tada iznio zabrinjavajuće činjenice u finansijskoj situaciji u klubu. Tada je Liga 12 bila nezamisliva. U ova dva mjeseca od ulaska u elitni rang bh.košarke Vitez je dobio nekoliko sponzora i prema riječima Zirduma vjerovatno će nastupiti sljedeće sezone u Ligi 12.

 

``Imali smo težak posao u ova dva-tri mjeseca. Još uvijek je sve pod upitnikom, ali smo uspjeli riješiti jedan dio finansijskih problema u klubu, svi igrači od prošle sezone će nastaviti igrati za naš klub, a uz njih angažovali smo dva iskusna košarkaša koja su prošle sezone nastupali u Premijer ligi`` izjavio je za SportSport Sanjin Zirdum.

 

HOKK Vitez sljedeće sezone sa klupe neće voditi dosadašnji trener Josip Pandža koji je potpisao 4-godišnji ugovor sa Kaknjom. Kako nam je otkrio Zirdum trenutno traju pregovori sa sarajlijom Damirom Željkovićem.

 

Na kraju razgovora ipak nam je predsjednik Viteza naglasio: ``Još uvijek je sve pod velikim upitnikom``.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.