x

Vitrina 01 x Orbis Inferno Showcase: Predstavljena kolekcija Selme Bijedić!

U subotu, 4. februara u The Loft Clubu u Sarajevu je upriličen Vitrina 01 x Orbis Inferno Showcase.  Idejni koncept projekta Vitrina zasniva se prije svega na sloganu where music meets the creative craftsmanship. Projekt ima za cilj da se stvori simbioza prvenstveno između medija koji nije elektronske muzike i mode u jednu komplementarnu sredinu, gdje će recipročno rasti jedno uz drugo, kao i sa svim onim što predstavlja kreativnost.

- Cilj je da stvorimo i simbiozu između svih ljudi koji su involvirani u muziku, bilo to direktno ili ne, zajedno s mladim i kreativnim ljudima iz svakog polja kreativnosti, poručuju organizatori. Vitrina kao koncept je planiran da se održava jednom mjesečno, s početnom stanicom u novootvorenom sarajevskom klubu, The Loft, a onda eventualno vremenom i u drugim objektima i znamenitostima grada Sarajeva. U planu je i kontinuirano održavanje evenata, na lokacijama otvorenog tipa, rooftop barovima i sl., poručuju organizatori.

 

Na prvom eventu, koji se održao 4. februara  sarajevskoj publici se premijerno predstavila bosanskohercegovačka modna dizajnerica Selma Bijedić, pobjednica trećeg natjecanja za neafirmirane modne dizajnere PERWOLL NEW GENERATION 2016, koje je održano u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Weeka Sarajevo, sa svojom Orbis Inferno kolekcijom.

 

- Kolekcija Orbis Inferno inspirirana je Danteovim krugovima pakla i lepezom različitih likova. Tajna nije u definiciji, već u pustolovini, u putovanju. Neponovljivi doživljaj individualne pustolovine dragocjen je, jer osvjetljava nepregledne i tajanstvene prostore. Svaka strast vodi u određeni krug pakla. Naime, strasti su energija, raketni pogon našeg kretanja kroz život. U modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji s upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. Kolekcija ima elemente futurizma, punk stila i avangarde. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost. Namijenjena je ženama i muškarcima koji imaju stav, a to je stil, rekla je dizajnerica Selma.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.