x

Vjenčanice inspirisane bajkama!

Dame koje maštaju da se udaju u vjenčanici koja nije isključivo bijele boje obradovaće vijest da se japanska kompanija za organizaciju vjenčanja ``Kuraudia Co.`` udružila s gigantskom američkom kompanijom ``Disney`` kako bi kreirala kolekciju raznobojnih vjenčanica za princeze koje će svako vjenčanje učiniti bajkovitom ljubavnom pričom.

Kompanija ``Kuraudia Co.`` je već kreirala nekoliko vjenčanica, a kompletna kolekcija sastojaće se od 14 haljina u stilu Pepeljuge, Snježane, Aurore iz bajke ``Uspavana ljepotica``, male sirene Arijel te Rapunzel iz bajke ``Zlatokosa``.

 

Svaka vjenčanica će biti dostupna za iznajmljivanje od novembra ove godine, a iznajmljivanje će koštati oko 3.600 dolara ili blizu 6.000 KM.

 

Za potpuni doživljaj, one dame koje pored sebe budu željele imati princa Šarmantnog moći će iznajmiti i odijelo za njega za dodatnih 900 dolara ili blizu 1.500 KM.

 

Neke haljine izgledaju kao da su upravo preuzete s filmskog seta, poput one koja je inspirisana balskom haljinom i ``Ljepotice i Zvijeri``. Vjenčanica koja je inspirisana bajkom ``Snježana i sedam patuljaka`` je jarkocrvene boje, krasi je ogrlica od nehrđajućeg čelika, a mlada koja se odluči za ovu haljinu u ruci će morati da nosi jabuku. Ukoliko ste ipak pobornik tradicionalnog izgleda, ove kompanije su kreirale i nekoliko bijelih haljina.

 

Međutim, ove očaravajuće vjenčanice na početku će biti dostupne za iznajmljivanje samo u Japanu. Iz ``Disneyja`` poručuju kako postoje brojni razlozi zbog kojih mnogi treba da posjete Zemlju izlazećeg sunca, zbog čega bi Japan, kako kažu, bio odličan izbor za vjenčanje iz bajke i medeni mjesec.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.