x

Voda probila barikade: Dramatični prizori na autoputu Zenica – Kakanj! (FOTO/VIDEO)

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smijera), kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica, potvrđeno je iz Policijske stanice Kakanj.

Obustavljen je saobraćaj na autoputu Koridor 5C i regionalnoj cesti Zenica-Kakanj uslijed izlivanja rijeke Ribnice koja je prethodnih dana napravila probleme u pojedinim kakanjskim selima u kojima je pokrenuto klizište.

 

Kako su istakli, velika količina vode i jalove mase probila je barikade i izlila se na autoput i regionalnu cestu nakon čega je došlo do totalne obustave saobraćaja.

 

Na terenu su sve raspoložive službe, vatrogasci, policija, Civilna zaštita, pa se u ovom centru nadaju da će problem biti otklonjen i saobraćaj opet biti u funkciji tokom dana, mada napominju da će zastoj trajati duže.

 

Iz preduzeća Autoceste FBiH u međuvremenu su saopćili da su na terenu i njihove ekipe kako bi što prije saobraćaj bio ponovno uspostavljen.

 

Trenutno se ovom dionicom ka Zenici, idući od Sarajeva, može samo do Kaknja. Alternativni pravac do Zenice je preko Busovače i Viteza.

 

Izvor: Fokus.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.