x

Volite li burek? Malo luka, mljeveno meso, začini...

Ako ste ljubitelj bureka, vjerojatno ste u potrazi za onim najboljim. Umjesto da se prešetavate od pekarnice do pekarnice, napravite ga sami.

SASTOJCI:

Tijesto: 350 g pšeničnog glatkog brašna, tip 550,  3 velike žlice ulja, 200 ml mlake vode, sol,

 

Nadjev:

600 g mljevenog mesa, (po želji), 1 glavica luka, 2 žlice mješavine začina, malo papra

 

PRIPREMA:

1. U velikoj zdjeli pomiješati brašno s uljem i razmućenom soli u vodi.

2. Izmutiti s kuhačom, zatim prebaciti na stol i izmijesiti rukama. Ostavite malo da odstoji.

3. Odijeliti tijesto na 3 jednaka komada, premazati uljem i ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.

4. Tijesto razvaljati, prebaciti preko šaka i vrtjeti te pomicati brzo na deblje dijelove kako bi se rastegli.

5. Deblje rubove tijesta po potrebi odrezati, sredinu puniti sa smjesom, zarolati i peći 35 minuta na 180°C.

6. Poslužiti toplo i rezano kao štrudla.

 

Izvor: vecernji.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.