x

Volkswagen planira nove modele!

Prema najnovijim informacijama, Volkswagen grupa je postavila nove, osnovne ciljeve za projekat niskobudžetne automobilske marke, kojom će se suprtostaviti konkurenciji na tržištima u razvoju. Početkom marta mjeseca, magazin Autocar je pisao o tome kako ova kompanija ima poteškoće oko pokretanja jeftinog brenda, koji ta grupacija planira da se u ovaj izazov upusti već nekoliko godina.

Naime, Volkswagen se našao pred izazovom kako da obori proizvodnu cijenu budućih jeftinih automobila, a da istovremeno održi neophodan nivo kvaliteta i bezbijednosti automobila, zbog čega je upravo ovaj čitav projekat i bio doveden u pitanje. Ipak, prema svemu sudeći, kompanija je uspjela da prevaziđe i taj problem.

 

Kako mediji prenose, utvrđen je koncept proizvodnje i dizajniranja budućih niskobudžetnih automobila. Sve komponente za jeftina vozila, koja će se proizvoditi pod palicom ove kompanije, proizvodiće se u Kini, koja će ujedno da bude i najveće tržište za tu vrstu vozila. Cijena automobila bi se, prema nekim ranijim najavama, trebala kretati između 6.000 i 8.000 eura.

 

Kompanija Volkswagen planira da do 2018. godine postane vodeći svjetski proizvođač automobila, a analitičari vjeruju da je ovaj cilj moguće ostvariti i bez niskobudžetne auto – marke. 

 

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.