x

Volonteri CK Vogošća prikupljali novac za ugrožene

Dana 25.02. subota  i 26.02.2012. nedjelja, volonteri Crvenog Križa općine Vogošća su u SM Merkator na Alipašinom polju i na Šipu  volontirali i prikupljali novac i prehrambena sredstva za 3 socijalno ugrožene porodice.

Organiziranje ove akcije je bilo isključivo od strane volontera i predsjednika mladih CK, Ismaila Šehića. Na akciji je prikupljeno 962 KM, te hrane i odjeće u vrijednosti preko 2000KM. 
Posjećene su tri porodice i to : Fatima Zametica u Hrasnici koja živi sa dvoje djece, od koje je jedno 100% invalid. Njoj su kupljena drva, tačnije 2.5 m,  donirana hrana, odjeća i uručeno 200 KM.  Druga samohrana majka, Razija Čohodar  je u najtežoj situaciji. Njoj su također kupljena 2.5m drva, donirana hrana i odjeća i predano 200KM. Ona živi sa sinom koji je bolestan od sve te vlage koja se nalazi u njihovoj kući i majkom koja boluje šećer. Žalosno je priznati da kada hodate u čarapama po kući, tolika je koncentracija vlage, da su ćilimi natopljeni vodom, a noge mokre. Treća porodica se nalazi u Semizovcu, tačnije u selu pored Semizovca. Otac Mirsad Hrnjić je 100% invalid tj. nema jedne noge i teško se snalazi da bi prehranio ženu idijete. Oni žive u kući koju su dobili na trajno korištenje dok se vlasnik ne vrati da živi tu.  
Tako u jednom danu, ovi mladi ljudi sami su organizirali automobile za prevoz hrane i odjeće, a to su bile njihove komšije, braća i prijatelji koji su pritekli u pomoć i obišli cijelo Sarajevo da bi pronašli 3 porodice kojima je pomoć iznimno bila potrebna. Ekipa ekskluzive je svakako podržala i ovu humanu akciju, i nastavit će istim tempom.

 Budite i Vi, prije svega ljudi, ne zatvarajete oči pred stvarnošću koja nas okružuje, jer druge, ma koliko mi željeli, nema. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.