x

Volvo Concept Coupe: Nešto sasvim drugačije iz Švedske!

Riječ je o prvom od tri automobila koje je Volvov novi direktor dizajna, Thomas Ingelath, pripremio u svrhu demonstracije mogućnosti nove platforme SPA.

Automobil koji će nam Šveđani pokazati u Frankfurtu drastičan je odmak od onog na što smo navikli od Volva, a kritičari već primjećuju da Concept Coupe nalikuje Audijevom kupeu A5.

Kako god bilo, riječ je o prvom od tri automobila koje je Volvov novi direktor dizajna, Thomas Ingelath, pripremio u svrhu demonstracije mogućnosti nove platforme SPA (Scalable Product Architecture), sad kad Šveđani više ne ovise o Fordovoj arhitekturi.

Ingelath ističe kako mu je namjera bila referirati se na Volvovu veliku povijest, točnije kultni model P1800, a da pritom ne koristi previše retro detalja.

Nimalo retro nije ni novi dvolitreni Drive-E benzinac s kompresorom i turbinom koji u sprezi s elektromotorom na stražnjoj osovini razvija oko 400 Ks i 600 Nm okretnog momenta.

Volvo ne odbacuje mogućnost proizvodnje seksi kupea, Šveđani ne bježe od činjenice da je Concept Coupe ponajprije vježba u dizajnu koja će iznjedriti atraktivnije dizajnirane serijske modele, počevši s novim XC90.

Concept Coupe detaljnije proučite u našoj fotogaleriji i video isječku.

Izvor: seebiz.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.