x

Volvo predstavio nove modele S80, V70 i XC70!

Neke od karakteristika su težište na elegantnom profinjenom dizajnu, novi Drive-E motori, novi intuitivni Sensus Connected Touch sustav, unaprijeđeni IntelliSafe sustav te aktivna kontrola dugog svjetla za ugodniju noćnu vožnju.

Volvo je predstavio nove modele S80, V70 i XC70. Neke od karakteristika su težište na elegantnom profinjenom dizajnu, novi Drive-E motori, novi intuitivni Sensus Connected Touch sustav, unaprijeđeni IntelliSafe sustav te aktivna kontrola dugog svjetla za ugodniju noćnu vožnju.

- Novi elementi u Volvu S80, V70 i XC70 modelima temelje se na ljudskom pristupu koji je zaštitni znak Volva već više od 85 godina. Ti elementi podižu elegantnu profinjenost naših najvećih modela na novu razinu te ih vizualno približavaju.

Ovo je jedno od najopsežnijih osvježavanja modela u povijesti naše kompanije, s glavnim težištem na povećanom kvalitetu i posebnoj pažnji posvećenoj svim detaljima – ističe Lex Kerssemakers, stariji dopredsjednik Odjela za proizvodnu strategiju pri Volvo Car grupaciji.

Brojne novosti na vanjskom dizajnu ovog modela jačaju profinjen nastup Volva S80. Novi prednji i stražnji odbojnici stvaraju dojam šireg i nižeg automobila. Dnevna svjetla daju prednjem dijelu sAvremen izgled, dok zaobljena stražnja svjetla automobil vizuelno približavaju podlozi.

S80 se može opremiti i izražajnim 19-inčnim kotačima, bez gubitaka po pitanju udobnosti vožnje.

Pažnja posvećena svim detaljima daje Volvu S80 unaprijeđenu dozu profinjenosti. Executive paket unutrašnjosti nudi najvišu razinu luksuza i kvalitete izrade, dok Inscription paket donosi bogatu paletu opcija koje kupcu omogućavaju usklađivanje automobila u skladu s vlastitim željama.

Volvo V70 ultimativni je obiteljski automobil koji nudi prvoklasnu udobnost i profinjenost u kombinaciji s 575 litara osnovne zapremine prtljažnika. Jednostavnim segmentnim preklapanjem sjedala u omjeru 40/20/40, nude se dodatne opcije konfiguracije prostora te maksimalna zapremina prtljažnika od čak 1.600 litara.

Električno pokretan poklopac prtljažnika, kojim se upravlja daljinski putem ključa ili gumbom na komandnoj ploči, još je jedan dokaz ljudskog pristupa. Roditelji će posebno cijeniti integrirana booster sjedala za djecu od tri godine naviše.

Veliki broj dizajnerskih detalja naglašava čvrst nastup Volva XC70. U to se ubraja široka maska hladnjaka, naglašeni tvornički logo, dnevna svjetla te opcionalni 19-inčni kotači.

„Naš cilj bio je naglasiti luksuzni osjećaj s terenskim nastupom, kako bi XC70 u svakom okruženju izgledao kao kod kuće, bila to livada ili ekskluzivni hotel,“ ističe Fedde Talsma.

Tako je XC70 dobio dodatno naglašene off-road detalje kao što je zaštita karoserije. No, praktične su vrijednosti ostale netaknute i identične klasičnom V70, što se prvenstveno odnosi na prtljažnik zapremine od 575 do 1.600 litara, električno otvaranje vrata prtljažnika te booster sjedalice za djecu.

Volvo je predstavio i osvježene modele serije 60 – S60, V60 i XC60. Među novostima ističu novi dizajn s težištem na kvaliteti i detaljima, novi D4 Drive-E motor s potrošnjom od tek 3,7 l/100 km, udobnija sportska sjedala i inovativna automatska duga svjetla.

Dinamičan dizajn Volva S60 s osvještenijim nastupom naglašava sportsku prirodu automobila.

„Novim prednjim dijelom pojačali smo nastup Volva S60. Svjetlosna tijela stvaraju izražajniji prednji dio, a inspirirana su vučjim očima. Dodatno smo naglasili i horizontalne linije.

Sve zajedno u kombinaciji sa širom maskom hladnjaka, dnevnim svjetlima i novim LED stražnjim svjetlima novom Volvu S60 daje izražajniji izgled. Čiste površine i jasne konture daju mu onaj posebni skandinavski štih,“ pojašnjava Fedde Talsma, direktor dizajna unutrašnjosti.

U unutrašnjosti su primjetne promjene u vidu boja tkanine, novih drvenih umetaka, krovnog podstava te metalnih okvira otvora ventilacije i prekidača. „Ukupan dojam je topao i udoban boravak, sličan onom u švedskoj kući tijekom hladne noći. Izbor boja savršeno se uklapa sa osvijetljenjem komandi,“ ističe Lena Jiseborn, direktor dizajna za boje i materijale.

Volvo V60 je automobil za ljude koji traže praktičnost karavana, ali i vozne mogućnosti limuzine, a sve to u stilski savršenom skandinavskom pakiranju. Baš kao i S60 i njegova karavanska verzija odiše dinamikom, a sama silueta automobila daje do znanja da ovo nije klasičan karavan.

V60 nudi dinamičan ugođaj vožnje s istim preciznim upravljanjem kao i limuzina i s 4 ista tipa podvozja – Touring, Dynamic, Four-C te sniženo Sport podvozje, nekad dostupno samo na R-Design izvedbama.

U srcu praktičnosti Volva V60 leži inteligentno preklapanje sjedala u omjeru 40/20/40, tako da se osnovnih 430 litara prtljažnog prostora lako povećava u skladu s potrebama vozača. Roditelji će posebno cijeniti dva ugrađena booster sjedala za djecu.

Volvo V60 Plug-in Hybrid sada je dostupan uz potpuni izbor boja i opreme kao i standardni V60, ali pri tome zadržava izuzetno nisku emisiju ugljičnog dioksida od samo 48 g/km.

Vozač ima mogućnost izbora tri modaliteta rada: Pure, Hybrid i Power. U Pure modu, automobil pokreće isključivo električni motor uz autonomiju kretanja do 50 km. Hybrid modalitet je standardan pri svakom pokretanju automobila. Dizelski i električni motor rade zajedno uz potrošnju od tek 1.8 litara na 100 km.

Sve u svemu, Power mode optimizira rad pogonskog sustava s ciljem ponude maksimalnih mogućnosti. Dizelski i električni motor zbrajaju snagu, te tako nude vrhunske performanse, poput ubrzanja do 100 km/h za 6,1 sekundu.

Najprodavaniji Volvo model XC60 dobio je još urbaniji stil. Redizajnirani prednji dio s novim poklopcem motora daje samouvjeren nastup. „Uklonili smo sve crne elemente, tako da je automobil sada praktično jednobojan. Nova svjetla izgledaju samouvjereno, dok nove linije maske hladnjaka naglašavaju širinu automobila,“ naglašava Fedde Talsma.

XC60 je unaprijeđen i u unutrašnjosti. Tu su drveni umetci, krovna podstava, tekstilom presvučeni B nosači krova, te metalni okviri otvora ventilacije i komandi. Najveća prednost automobila je povišen položaj sjedenja, tipičan za SUV vozila, ali je XC60 dizajniran kako bi se vozio kao standardni automobil.

Corner Traction Control je sada dio standardne opreme. Ovaj sistem omogućava vozačima da izbjegnu proklizavanje u oštrim zavojima.

S provjerenim All Wheel Drive sustavom pogona na sve kotače, XC60 postaje izuzetno okretno vozilo na bilo kojoj vrsti ceste i u svakoj vremenskoj prilici. Opcionalni Hill Descent Control automatski kontrolira brzinu vozila prilikom vožnje niz oštre padine.

Izvor: seebiz.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.