x

Vozač autobusa je nešto gnusno šapnuo djevojčici (15) i napravio kobnu grešku!

Vozač autobusa me je odmjeravao, a onda mi je na papiriću dao svoj broj telefona i šapunuo mi: ``Javi mi se kasnije``. Šokirano sam izašla iz autobusa, priča za ``Blic`` djevojčica D. Đ. (15) iz Beograda.

Nemili incident dogodio se oko 10 sati u subotu, 17. septembra, u autobusu GSP-a Beograd na liniji 23. Petnaestogodišnja D. Đ. krenula je na Košutnjak, gdje je njena škola organizovala sporske dane, ta čim je ušla u autobus primijetila je da je vozač od oko 40 godina, posmatra.

 

- Odmjeravao me je, a onda me je pozvao da dođem do njega. Odbila sam i okrenula se na drugu stranu i telefonirala sa drugaricom. Kada sam izlazila iz autobusa, odjednom mi je pružio papirić i rekao mi: ``Javi se kasnije``. Tek kada sam izašla vidjela sam da je na papiriću napisao svoje ime i broj telefona - potrešena je devojčica.

 

D. Đ. je sve ovo odmah ispričala svojoj majci S. Đ., koja je redakciji ``Blica`` i dostavila papirić na kom se vozač potpisao i ostavio svoj broj telefona.

 

Međutim, to je tek bio početak. Zbunjena djevojčica je sve što se desilo ispričala i drugovima, a oni su, kako bi se našalili, vozaču poslali poruku sa jednog od njihovih mobilnih telefona i predstavili se kao ona.

 

Vozač je odmah odgovorio i pozvao je da se vide.

 

``Vidi, ja jesam stariji, ali bi mogli nekada da se provedemo, samo ti i ja da niko ne zna``, napisao je između ostalog vozač.

 

Djevojčica je sve ispričala majci koja je u utorak obavijestila GSP i dala podatke o tačno kom vozilu se radi, jer je vozač svoj broj telefona napisao na dnevnom izvještaju na kom piše i broj vozila i ID vozača.

 

- Pozvala sam ih i žena koja se javila na telefon mi je rekla da je šokirana da se to desilo, da oni imaju jako puno zaposlenih i da ne znaju o kome se radi, ali da će obavijestiti šefa i javiti mi. Ubrzo me je pozvala i rekla mi da je obaviješten šef pogona Karaburma, u kojoj je nadležnosti linija 23, da je on rekao da oni nažalost ne mogu ništa da urade, ali da obavezno prijavim policiji - priča S. Đ.

 

Odmah nakon toga, ona je otišla u policijsku stanicu i prijavila vozača.

 

Međutim, kako joj je rečeno u policiji, s obzirom na to da se ništa nije dogodilo, tu nema mjesta za djelovanje, a isti odgovor dala je i dežurni tužilac koju su inspektori pozvali da se konsultuju.

 

- U policijskoj stanici su me pitali zašto sam uopšte došla da im to prijavim, jer s obzirom da se ništa nije dogodilo, oni ne mogu ništa da urade. Kasnije su ipak rekli da je to strašno, ali da nažalost ne mogu ništa da urade. Pozvali su dežurnog tužioca, ali je i ona rekla da nema osnova za pokretanje postupka, već da samo upozorim kćerku ili da skrenem pažnju vozaču. Kako to misle, pa zar ja treba da ga tražim i upozoravam?! - ogorčena je S. Đ, majka maloljetne djevojčice.

 

GSP: Znamo ko je vozio, pregledamo snimke sa sigurnosne kamere

 

Kako kažu za ``Blic`` u GSP-u, oni su upoznati sa ovim slučajem i trenutno skidaju snimke sa video nadzora iz autobusa kako bi utvrdili šta se dogodilo.

 

- Za sada znamo ko je u to vrijeme upravljao autobusom, ali prvo moramo da pogledamo snimke da bismo znali da li je bilo propusta u radu vozača. Ukoliko se utvrdi da je vozač zaista to i uradio, on će biti sankcionisan od strane unutrašnjih akata preduzeća, a o daljim merama će odlučivati policija - kaže Jovana Paunović, portparol GSP-a ``Beograd``.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.