x

Vremenska prognoza: Slijedi novi šok za građane BiH!

Lijepo vrijeme će kratko trajati. Današnji sunčani dan će brzo završiti, a već od sutra nas očekuje nova promjena vremena.  

U četvrtak prije podne sunčano. U drugoj polovini dana umjeren razvoj naoblake će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu u Bosni i sjevernim dijelovima Hercegovine.

 

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na jugu od 17 do 21stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35 stepena.

 

U petak očekuje se sunčano prije podne. Jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu u Bosni i sjevernim i istočnim područjima Hercegovine.

 

Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu od 17 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stepeni.

 

Sve ovo loše vrijeme u naredna tri dana najviše će problema donijeti poljoprivrednicima, koji će morati zaštititi svoje usjeve i voditi računa da štete budu što manje. 

 

Oni koji planiraju na Jadran, mogu se nadati lijepom vremenu. Prognoze za Srednji (Neum, Makarska i okolina) i Južni Jadran (Dubrovnik i okolina), gdje prerma tradiciji ljetuje najviše Bosanaca i Hercegovaca, je više nego povoljna.

 

Temperatura će se kretati od 20 do 30 stepena. Vrijeme će biti stabilno i odlično za kupanje. 

(avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.