x

Vrijeme je za proljetno čišćenje: Šta odložiti, a šta ostaviti?!

Kako je proljeće već tu, vrijeme je i za uređivanje ormara. 

Svako od nas obožava smjene godišnjih doba, jer, novi trendovi, razbijanje monotonosti i naravo, novi odjevni komadi. Još, kad je u pitanju toplo vrijeme, tim bolje!

 

Ali, sada moramo da vidimo koje stvari su za odlaganje, a koje mogu poslužiti i tokom nove sezone. 

 

Odložiti: Vještačka koža - Ne samo da će vam biti pretoplo ukoliko je budete nosili, već je stvar u tome što takav odjevni komad u sebi nosi ime ZIMA.

 

Ostaviti: Prevrnuta koža - Umjesto toga probajte sa komadima od tanke i meke kože (suede). Ovo je uvijek dobar proljećni komad, i u trendu. Idalje je u pitanju koža, ali koja kontrira ostatku.

 

Odložiti: Zimski / topli šalovi - Svi ih volimo, ali za jesen i zimu. Sada je vrijeme da ih stavimo po strani i upotrebimo neke lepršavije, sa više boje.

 

Haljine za svaki oblik tijela

Ostaviti: Svilena marama - Ovo je jedno veliko DA sa naše strane. Jedan od glavnih aksesoara za proljeće su marame i šalovi od svile, viskoze i drugih laganih materijala. Nije bitno da li ih nosite oko vrata, ruke, struka ili torbe, uvijek su sjajan detalj.

 

Odložiti: Cipele za svako godišnje doba - Dok tokom zime nosimo teške cipele koje izgledaju sjajno, to apsolutno nije izgovor da ih nosimo i tokom proljeća.

 

Ostaviti: Papuče i sandale - Ako tražite udobnu i IN obuću... Onda su papuče i sandale prava stvar za vas.

 

Odložiti: Kaputi - Ne samo što vam nisu potrebni teški i ‘puffy’ kaputi za dobar izgled, već jednostavno, zauzimaju i dosta prostora u vašem ormaru. Vrijeme je da ih stavimo u ostavu.

 

Ostaviti: Teksas jakne - Lagane i uklapaju se u sve stilove. Pogotovo ove godine kada su u modi ‘70-te.

 

Odložit: Vunene kape - Ove kapice su jedan od naljboljih detalja... Zimskih! Neka tamo i ostanu.

 

Ostaviti: Fedora šešire - Struktura ovih šešira će vam zagarantovano dati ugladjen look. Plus, prikladni su za svaku sezonu. 

 

Odložiti: Rolke i oversized džempere - Rolke su savršene za zimsku slojevitu modu, ali na žalost ne prenose se toliko dobro na proljećni trend jer djeluju ‘teško.’ Isto važi i za glomazne ‘knit’ komade.

 

Ostaviti: Lagani džemperi  - Sjajno će izledati bilo da ih zaista nosite ili samo prebacite preko ramena, kao detalj.

 

Odložiti: Čizme preko koljena - Dok nam je teško da se odvojimo od naših omiljenih čizama, ovakav look je veliko NO za proljeće. U ostalom, billo bi nam i vruće.

 

Ostaviti: Poluduboke čizmice - Obožavamo ih! Posebno one sa otvorima (cut-out) sa strane. Slažu se i sa džinsom, i haljinama, suknjama, pantalonama... Ma svime!

 

Odložiti: Jakne sa debelom postavom - Ovdje važi isto pravilo kao i za krzno. Dakle, ne.

 

Ostaviti: Bajkerske jakne - Jednostavno, kožna jakna može biti nošena tokom svih sezona. Pa, i kada vam ne trebaju slojevi, kombinacija sa bijelom majicom je uvijek IN.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.