x

Vrijeme osvete - Murat Vildirim: Ne želim ići u Holivud!

Poznati turski glumac Murat YIldirim koji tumači jednu od glavnih uloga u popularnoj seriji „Vrijeme osvete“ koja se emituje u programu OBN TV od ponedjeljka do petka od 21 sat svojom ljepotom osvojio je srca djevojaka širom svijeta a njegovo srce osvojila je poznata glumica Burçin Terzioğlu.

Murat je i promotor knjige „Murat Iildirim, most kulture.“ koja je putopis UNESCO-ve svijetske kulturne baštine UNESCO-a u Grčkoj, ali i na Istoku, gde je i rođen i odrastao šarmantni glumac. Knjiga, koja je pokrenuta i pisana sa ljubavlju i poštovanjem, pod pokroviteljstvom UNESCO-a Grčke i Turske. 

 

Kako je došlo do suradnje s UNESCO-om?

Isprva sam bio jako neodlučan jer sam samtrao kako sam vrlo mlad i ne zaslužujem da se piše moja biografija. No, kad su mi rekli da će svi prihodi od knjige ići djeci prihvatio sam s užitkom.

 

Kako se osjećate što će vaš život biti most kulture između dva naroda?

Životopis je nešto što me generalno plaši, jer nisam jako ‘otvorena’ osoba, ne volim govoriti o sebi. Vrlo je teško nekome govoriti o svom osobnom životu, kao i privatnim trenucima. Čak i više od toga, obznaniti ih javnosti kroz knjigu. Mogao sam prihvatiti takav prijedlog samo od UNESCO-a i samo zbog tako značajne dobrotvorne svrhe. Ako sam mogao staviti mali kamen u most kulture između dva naroda, to bi bilo veliko zadovoljstvo za mene.

 

Jeste li osjetljivi na djecu kojima je potrebna pomoć?

Osjetljiv sam na djecu diljem svijeta. Koristit ću i moj publicitet, koji mi se pruža preko umjetnosti, da pomognem djeci koja su suočena ozbiljnim zdravstvenim problemima.

 

Vaša supruga Burçin Terzioglu dijeli Vaše mišljenje? Posjetili ste  Halkidiki ovog ljeta, kako ste se proveli?

Naravno … lijepo smo se proveli na Halkidikiju. Topla dobrodošlica od strane Grka nije bila samo za mene i jer sam ja poznat. Da se razumijemo, u Grčkoj, ne trebaš biti “netko” kako bi te Grk srdačno ugostio. Moji prijatelji su mi to potvrdili prilikom njihovih posjeta Grčkoj. Na Halkidikiju gdje sam boravio sa suprugom ljudi su bili vrlo gostoljubivi i ljubazni prema nama. Za njih nije bitna činjenica što sam slavan. Ponudili su nam gostoprimstvo i doista su nam jako pomogli. Ima nešto u mom životu što nikad neću zaboraviti. Godine 1999., kada je Tursku pogodio veliki potres, prvi koji su nam došli pomoći su bili Grci. To nije slučajnost! To nedvojbeno dokazuje da su svi politički problemi, koju su dugo vremena postojali između dvije države, riješeni i da smo otišli naprijed na drugu razinu.

 

Mnoge žene su potajno zaljubljene u Vas, kako se osjećate zbog toga?

Svima puno hvala na interesu i iskazanoj ljubavi. Polaskan sam. Istina je da se ne uzbuđujem zbog takvih komentara. Više volim biti usredotočen na svoj posao …

 

Osjećate li se kao zvijezda?

 

Postoje trenuci kada se tako osjećam, prisiljen sam zbog posla. No, u mom svakodnevnom životu živim kao i svi ostali. Nešto vrlo važno za mene je ljudsko biće! Želim živjeti svoj život slobodno. Mrzim sve što ograničava osobu u osobnom razvoju. Naravno, ponekad će netko to smatrati kao prednost, da se ponaša poput zvijezde. Ja nisam zainteresiran za takve stvari. Više me zanima kako biti bolji čovjek i glumac.

 

Recite nam nešto više o sebi.

Rođen sam 13. travnja/aprila 1979. u Konyi, Turska. Tamo sam živio do svoje četrnaeste godine. Nakon toga su se moji roditelji sa cijelom obitelji preselili u Adanu. Imam dvije sestre. Ja sam drugo dijete. Mlađa sestra studira na Sveučilištu Koç, a starija je učiteljica. Imao sam vrlo dobro djetinjstvo jer je moj otac bio učitelj. Daljnje pojedinosti u knjizi …

 

Priča se da ste jedan od najbolje plaćenih glumaca u Turskoj. Ne znam je li to istina. Kakav je Vaš odnos prema novcu?

Moj odnos prema novcu nije tako dobar (smije se). Naravno, odrastao sam u obitelji u kojoj je otac bio učitelj, a majka kućanica, nije bila zaposlena, pa mogu reći da sam na neki način bio u nedostatku novca! Pa ipak, novac mi ne znači puno. U vezi iznosa koji kruže, a s obzirom da se turske serije, a posebno one u kojima sam ja glumio, emitiraju u 70-80 zemalja diljem svijeta, sve to znači dobit u korist produkcijske kompanije. Novac koji dolazi iz inozemstva se dijeli proporcionalno. Showbiz industrija u Turskoj je ogromna i budući da su serije komercijalna roba postoji srazmjerna nagrada za sve glumce.

 

Na šta najviše trošite Vaš novac? Koja je Vaša strast?

Na odmore sa svojom ženom … (smijeh).

 

Je li lako živjeti s glumicom?

Za mene je vrlo lako, jer ne morate ništa objašnjavati, jer onaj drugi ne zna tko ste i što radite. Postoji razumijevanje.

 

Kad ste se vjenčali bili ste na vrhuncu svoje karijere. U to vrijeme ste se mogli zanijeti slavom, novcem, ali ste se radije skrasili. Uvijek ste naginjali braku? Niste li se bojali da ćete razočarati Vaše fanove?

To su sve lični izbori, ništa ne možete predvidjeti. Oženio sam se kad mi je bilo 28 godina. Život je donio stvari na takav način, da sam se zaljubio i odlučio ići naprijed i oženiti ženu mog života. Nisam mislio na ono što gubim, nego na ono što sam imao.. za mene je to bio izbor života. Obitelj je nešto dobro, probuditi se svako jutro i vidjeti pored vas osobu koju volite.

 

U jednom od  prethodnih  intervjua ste kazali da brak nije romantika. Vjerujete li i dalje u to nakon godina braka?

Naravno da postoji romantika u braku … ne može biti drugačije. Ali brak nije samo romantika. Kada donesete odluku da će se vjenčati morate neko vrijeme staviti romantiku na stranu… upotrijebiti logiku, ali kasnije ona ponovno dolazi u vaš život. Ne može postojati brak bez ikakve romatnike.

 

Ne ubija li brak ljubav?

To zavisi od osoba, o tome koliko se sami poznajete, koliko znate partnera i on vas, o tome što očekujete od života. Ne ubija… nego postoji u svakome.

 

Dopuštate li medijima i paparacima da se miješaju u Vaš svakodnevni život, Vaš odnos sa ženom? 

Istina je da smo malo donekle oprezni kamo idemo van, što radimo. U principu, nemam ni jako dobar odnos s tom mašinerijom, a niti loš, kao što ste rekli, ta strana mog javnog života niti utječe na način da se osjećam ograničeno ili da se bojim nešto uraditi. Paparaci me spriječavaju da nastavim sa svojim životom. Ja uopće ne mislim o tome, normalno nastavljam (život)…

 

Jeste li uvijek tako racionalni i filozofski?

Jako sam sretan sa svojim životom. Možda se čini da sam svoj život ukalupio zbog načina na koji odgovaram na pitanja, ali to je moj život. Ne odgovaram na taj način jer moram. To opet ovisi o osobi i njenim opredjeljenjima. To sam ja i ja to volim.

 

Jeste li uradili nešto ekstremno u Vašem životu ili ste uvijek imaju dobru mjeru?

Svakako da jesam. To je sasvim normalno, a mogu nastaviti jer sam dovoljno mlad. Oženio sam se s 28 godina, a prije toga proveo nekoliko godina na fakultetu, tako da sam tada radio mnoge lude stvari, a sad živim život sa svojom ženom.

 

Što više volite,pozorište, televiziju ili kino?

Najviše volim kino. Naravno, nemam veliko iskustvo u tome, ali u budućnosti se želim oprobati u različitim projektima. Činjenica je da TV serije mogo doseći do mnogo više ljudi. Serije u kojima sam sudjelovao su emitirane u 80 zemalja, to je značajan broj. Svatko ih može gledati. Lakše je uključiti TV i gledati seriju nego otići u kino za koji morate i platiti. Ostajete kod kuće, uključite TV i opustite se. Ali ja bolje volim kino. Ljubitelj sam kinematografije.

 

Biste li otišli u Hollywood da Vam ponude ulogu?

U slučaju da mi stigne takav prijedlog, naravno da bih razmislio o njemu, ali ne namjeravam ići u Hollywood i tamo napraviti film. Vjerujem da glumac može bolje pokazati svoju zemlju kroz domaće serije i produkcije. Naravno, postoje i filmovi koji su snimljeni u Grčkoj, a koji su poznati diljem svijeta. Oni su pokazali kulturu zemlje u inozemstvu. Ovo je jako dobro. Takva suradnja se također može uraditi s mojom zemljom, pokazati kulturu Turske, ne kao komercijalni proizvod, kao Hollywood, nego da ima kvalitet.

 

Koji naslov biste dali Vašem životu?

Recimo..  “La vita è bella” (Život je lijep)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.