x

Vučinić u Manchester Unitedu, Džeko u Juventusu ?!

Iako je “Corriere Dello Sport” jučer objavio da je Napoli “započeo pregovore” sa Manchester Cityjem u vezi transfera Edina Džeke, sinoć je nekoliko drugih italijanskih medija objavilo da će bh. internacionalac “vjerovatno” preći u Juventus?!

Tako “Football Italia” prenosi da će “stara dama” konačno udovoljiti Alexu Fergusonu i pustiti Mirka Vučinića u Manchester United, a da će kao njegovu zamjenu dovesti upravo našeg internacionalca.

Prema istom izvoru, prvobitno je planirano da umjesto 29-godišnjeg Vučinića Juve pokuša dovesti Zlatana Ibrahimovića, ali se odustalo jer torinski klub nema dovoljno novca za njegovu previsoku plaću.

“Njegove fizičke predispozicije idealne su za Juventus i Seriju A. Kod Mancinija nije u prvom planu, što znači da je dostupan”, piše ovaj italijanski list.

“Tutto Mercato” također potvrđuje odlazak crnogorskog reprezentativca:

“Mirko će postati prva žrtva formacije 3-5-1-1.

Nakon 13 golova u 14 utakmica i ukupno 23 gola u dvije godine u dresu Juventusa, on mora ići jer bi njegov ostanak predstavljao nepotrebni luksuz”.

Međutim, ovaj list špekuliše da Juventus ima još dvije opcije za mjesto jednog napadača. Riječ je naravno o Zlatanu Ibrahimoviću, ali i Luisu Suarezu.

 Izvor:sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.