x

Vujošević: Nisam sasvim zadovoljan kako smo igrali!

Bosna i Hercegovina je upisala prvi poraz u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci. Francuska je slavilia rezultatom 84:65.

 

Selektor Duško Vujošević je poslije utakmice istakao kako nije sasvim zadovoljan rezultatom, ali da ovaj sistem kvalifikacija predstavlja odličnu školu za naš tim.


“U košarkci možete pobijediti i izgubiti, Francuzi su večeras zaslužili pobjedu i ja im čestitam koji ima veoma dobar odnos kada su u pitanju angažovanje i borbenost što nije bio slučaju u prethodnim situacijama, sigurno da su oni i ako oslabljeni jači od našeg mladog tima gdje smo pokazali dva lica, puno bolje u prvom poluvremenu, nisam sasvim zadovoljan kako smo igrali, dosta poena smo primili u posljednjim sekundama. Iz ove utakmice moramo puno naučiti, ovo je prilika za sve nas, pogotovo za mlade igrače da steknu iskustvo, ovaj sistem i kvalifikacije su najbolja škola košarke za njih, u budućnosti ćemo pokušati da svih 40 minuta igramo bolje nego večeras”, rekao je Vujošević.

 

Kapiten Elmedin Kikanović smatra kako Zmajeve najvažniji posao očekuje u februaru protiv Belgije i Rusije.

 

“Nakon dvije utakmice imamo jednu pobjedu, za nas je najvažniji februar, sada ovo trebamo analizirati i pripremiti se za mečeve protiv Belgije i Rusije”, kazao je Kikanović.


sportske.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.