x

Vujošević ne zna za poraz: BiH uz male probleme do druge pobjede u Skoplju!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je i drugu pobjedu na Trofeju Makedonije. Ovaj put su izabranici Duška Vujoševića savladali selekciju Portugala rezultatom 63:58. Ovo je bila četvrta pobjeda u isto toliko utakmica za novog selektora Zmajeva Duška Vujoševića. 

Za razliku od jučerašnje utakmice u ekipi nije bilo Stefana Glogovca i Alexa Renfroea (najboljeg pojedinca sa jučerašnje utakmice protiv Holandije op.a), a umjesto njih priliku su dobili Nedžad Muratović i Darko Talić.

 

Portugalci su poveli trojkom Lime, ali smo serijom 7:0 poveli 7:3 u trećoj minuti utakmice. Ipak, Portugalci su nas ostavili bez koša u posljednje dvije i po minute prve četvrtine, a oni su za to vrijeme postigli šest poena i na odmor otišli pri rezultatu 19:14. U 16. minuti susreta preko Hasandića smo izjednačili rezultat na 23:23 da bismo potom vezali nekoliko uzastopnih poena poslije čega smo u 18. minuti utakmice imali pet poena prednosti, 31:26, a na poluvrijeme smo otišli pri rezultatu 36:29.

 

Drugo poluvrijeme smo otvorili serijom od pet uzastopnih poena, te smo poslije četiri minute igre u trećoj četvrtini imali 12 poena prednosti, 41:29. Potom Portugalci preko Queiroza i Silve prave seriju od pet uzastopnih poena i dolaze na minus pet, 43:38. Vratili su se Portugalci na minus tri poenima Hallmana da bi potom Hasandić pogodio trojku i doveo nas do šest poena prednosti 50:44. Isti igrač je do kraja treće dionice pogodio još jednu trojku i Zmajevi su u posljednjih deset minuta ušli sa devet poena prednosti, 53:44.

 

Portugalci su na startu posljednje četvrtine napravili seriju od 7:0 i došli do 53:51. Edin Atić je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja nakon čega je Silva pogodio trojku za izjednačenje rezultata. Ipak, do kraja smo uspjeli podići nivo svoje igre i zabilježiti drugu pobjedu na ovom turniru.

 

Našu reprezentaciju je do pobjede vodio košarkaš tuzlanske Slobode Almir Hasandić sa 15 poena i tri skoka dok je Adin Vrabac dodao deset poena uz četiri asistencije i dva skoka.

 

Na drugoj strani jedini dvocifren je bio Silva sa 21 poenom i jednom asistencijom. 

 

U drugoj utakmici se sastaju domaćin Makedonija i Holandija dok našu reprezentaciju sutra očekuje utakmica sa domaćom selekcijom.

 

BiH-Portugal 63:58 (14:19, 22:19, 17:15, 10:14)

 

BiH: Sejfić 9, Lazić 8, Vrabac 10, Gegić 5, Gajić 3, Lončar 2, Zahiragić, Atić 6, Hasandić 15, Albijanić, Talić, Muratović 5.

 

Portugal: Silva 19, Lima 7, Queiroz 2, Guerreiro 3, Pinto 7, Barbosa 4, Torrie, Piedade, Belo 4, Barroso 3, Hallmann 7, Coelho. 

 

Izvor: Oslobodjenje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.