Weekend Media Festival donosi novi pogled na biznis i industriju!

24.09.2015 10:00
weekend-media-festival-donosi-novi-pogled-na-biznis-i-industriju-main

Osmo izdanje Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog festivala komunikacija, održat će od 24. do 27. rujna u već svima dobro poznatom prostoru stare tvornice duhana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe. Weekend „osmica“ ove godine donosi pregršt novih, poslovnih tema s više od 130 govornika i obiljem zanimljivih i aktualnih predavanja, panel rasprava, radionica i prezentacija.

„Weekend Media Festival čvrsto se profilirao kao najveće i najuzbudljivije okupljanje komunikacijske industrije u regiji. Sa svakim novim izdanjem donosimo svjež pogled na industriju, sadržajno obogaćujemo program, a posjetitelje i širu javnost upoznajemo s najnovijim trendovima i inovacijama u područjima komunikacija, marketinga i medija. Na osmici koju vozimo ove godine zavrtit ćemo i bogat popratni program, pa neće nedostajati ni prigoda za neformalni networking u opuštenoj atmosferi“, poručio je direktor festivala Tomo Ricov na predstavljanju u Johannu Francku u Zagrebu.

 

Program s pogledom u budućnost. Kakvo novo poslovno okruženje nas očekuje?

 

Konferencijski dio ovogodišnjeg Festivala pokriva široke teme u rasponu od medija i marketinga, preko showbiza i digitala, pa sve do ključnih poslovnih pitanja u komunikacijskoj, medijskoj i drugim industrijama. Velike tehnološke promjene značajno mijenjaju komunikacije u cijelom svijetu. Masovni mediji gube ulogu kakvu su imali, posredovana komunikacija kroz razne uređaje i/ili medije je prisutna u svakom trenutku i potražnja, ali i proizvodnja sadržaja raste nevjerojatnom brzinom. 

 

Više o programu Weekenda rekao je njegov direktor Nikola Vrdoljak, koji izdvaja nekoliko sasvim novih tema, o kojima se čak i zapadnoj Europi, a kamoli u ovoj regiji, vrlo malo zna.

 

 „U doba izobilja sadržaja vrijede malo drugačija ekonomska pravila. Sadržaj postaje onoliko bitan koliko ima značenja, te koliko vrijednog iskustva donosi. Sadržaj i iskustvo koje nudi Weekend Media Festival pokriva vjerojatno najuzbudljiviji dio ekonomije danas. Kroz program, govornike i radionice nastojimo pojasniti teme i trendove koje očekujemo u budućnosti te približiti nove poslovne modele koji su već tu, ali još ih možda nismo do kraja usvojili ili nam nisu posve jasni. Kao ključne teme koje će obilježiti ovaj Weekend možemo istaknuti native advertising i programmatic, jedna vruća tema koja je u Europi još u začecima, a u SAD-u postaje osnovni pristup zakupu medija. Sve što vas zanima o programmaticu objasnit će jedan od ovogodišnjih predavača festivala, Caspar Schlickum, izvršni direktor tvrtke Xaxis EMEA“, istaknuo je Nikola Vrdoljak.

 

Među stranim predavačima ističu se i Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, te Ana Andjelic iz njujorške agencije Havas LuxHub, koji će govoriti o gorućoj temi novih poslovnih modela u medijima i marketingu na tromeđi biznisa, kreativnosti i tehnologije. Dolazi nam i Piero Poli, direktor Havas Worldwide u Dubaiju, od kojega ćemo čuti kako izgleda komunikacijski biznis u tom globalnom gradu koji se u kratkom vremenu pretvorio u jedan od novih centara svjetskog biznisa i moći.   

 

Naravno, i osmi Weekend dovodi predvodnike promjena, tehnološke kompanije iz Silicijske doline s vlastitim vizijama poslovanja u budućnosti. Svakako se ne smije propustiti predavanja Marka Deka, digitalnog stručnjaka i bankarskog konzultanta koji će izložiti svoje šokantne prognoze budućnosti bankarstva, kao ni dr. Lynne Montgomery, potpredsjednice poslovne škole COTRUGLI, koja će govoriti o generaciji Y. Prošlogodišnje rasprave o restrukturiranju ključnih hrvatskih kompanija, ove godine će biti nastavljene raspravom s najzanimljivijim poslovnim ljudima iz šire regije.

 

Jedinstvena „kemija“ Weekenda i Rovinja

Osmi će Weekend Media Festival okupiti više od 4 000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca kao i približno 350 studenata iz čitave regije – ali i šireg okruženja – a pratit će ga i gotovo 600 akreditiranih novinara. Generalni pokrovitelj je ponovno Adris grupa, kao spona između festivala i samog Rovinja. 

 

Četvrti BalCannes i treći SoMo Borac

Regionalna revija BalCannes i nagrada SoMo Borac ostaju bliski partneri Weekend Media Festivala. BalCannes će četvrtu godinu zaredom, u suradnji s Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA) vrednovati najbolje agencijske projekte iz šest zemalja regije. Prijave su već započele i traju sve do 10. rujna (www.balcannes.com). Svi prijavljeni radovi bit će prikazani na Weekendu, a tijekom cijele godine bit će dostupni na BalCannes Yellow Pages stranicama. 

 

Najvažnije okupljanje digitalnih profesionalaca na Weekendu, SoMo Borac, odvija se već treću godinu zaredom. I ove godine SoMo Borac otkriva koji su najbolji regionalni digitalni projekti - dodijelit će se čak 24 statue printane u 3D tehnologiji, u osam kategorija! Prijave za sve sudionike su besplatne i otvorene.

 

A prijave za ovogodišnji Weekend Media Festival već su započele na www.weekendmediafestival.com. Požurite, jer kapaciteti stare tvornice duhana ipak su ograničeni!


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.