x

Wiener osiguranje svečano obilježilo početak novog poglavlja u BiH!

Osiguravajuća kuća Wiener osiguranje u četvrtak, 26. februara, 2015., prijemom za dvije stotine gostiju iz oblasti biznisa, privrede, medija i javnog života u hotelu Europe u Sarajevu svečano je obilježila početak poslovanja pod novim imenom – Wiener osiguranje Vienna Insurance Group pod kojim je ozvaničen rad 01.12.2014. 

Sa ciljem da bh. javnosti približe ključne prednosti u poslovanju pod okriljem vodeće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, zvanicama su se obratili Rudolf Ertl, član Nadzornog odbora Vienna Insurance Group, Miroslav Miškić, generalni direktor Wiener osiguranja, kao i Goran Mandić član Upravnog odbora Wiener osiguranja, dok se u ime Agencije za nadzor osiguranja FBiH obratio i direktor Adnan Delić.

 

Promjenom imena u Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ad, otvoreno je novo poglavlje u poslovanju ove osiguravajuće kuće sa više od dvije decenije iskustva i povjerenja u Bosni i Hercegovini. ``Imamo velike i ambiciozne planove kada je riječ o utvrđivanju naše pozicije na domaćem tržištu. Gledamo daleko u budućnost i u skladu s tim smo radili na ovoj reorganizaciji i unaprjeđivanju, kako samog poslovanja, tako i ponude i pristupa klijentima``, rekao je Miškić. 

 

Wiener osiguranje u prilici je svim građanima BiH ponuditi vrhunske proizvode iz oblasti životnog i neživotnog osiguranja prema standardima VIG grupacije. ``Novo poglavlje Wiener osiguranja označava jedinstven spoj međunarodnog kvaliteta zasnovanog na individualnom pristupu klijentu i lokalnog iskustva koje se ogleda u poznavanju tržišta i potreba naših građana”, zaključio je Mandić podsjećajući da Wiener osiguranje u Bosni i Hercegovini posluje kroz mrežu od 8 filijala i 50 poslovnica i ekspozitura.

 

Vienna Insurance Group grupacija slijedi poslovnu strategiju oslanjanja na održivi razvoj prilikom kojeg se teži kontinuiranom i dugoročnom povećanju prihoda i premija, a u Wiener osiguranju imaju izvrsnog partnera za ostvarenje poslovnih ciljeva. O značaju ulaska na bh. tržište tako značajne grupacije kao što je Vienna Insurance Group govorio je i Adnan Delić, direktor Agencije za nadzor osiguranja u FBiH. 

 

Naglasivši da je društveno-odgovorno poslovanje temelj vrijednosti Wiener osiguranja, direktor filijale Sarajevo za FBiH, Jasmin Šarić, uručio je donaciju neophodne računarske opreme Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo. 

 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.