x

Wizardsi i Celticsi u polufinalu Istočne konferencije, u Zapadnoj izjednačenje Clippersa i Jazza!

Washington Wizardsi su u šestoj utakmici prvog kruga playoffa NBA lige pobijedili Atalanta Hawkse te će u polufinalu Istočne konferencije igrati protiv Boston Celticsa, koji su izbacili Chicago Bullse. Kada je riječ o Zapadnoj konferenciji, LA Clippersi i Utah Jazz su izjednačeni.

Wizardsi su u šestoj utakmici bili bolji od Atlanta Hawksa rezultatom 115:99 predvođeni sjajnim Johnom Wallom, koji je postigao 42 poena, a dobru partiju je pružio i Bradley Beal te je ubacio 31 poen. Kod Hawksa je najefikasniji bio Paul Millsap s 31 poenom, a 26 je upisao Dennis Schroder. 

 

Ekipa Washingtona će u polufinalu Istočne konferenije igrati protiv Boston Celticsa, koji su u šestoj utakmici pobijedili Chicago Bullse, bilo je 105:83. Najefikasniji kod Celticsa bio je Avery Bradley s 23, dok je isti broj poena za Bullse postigao Jimmy Butler.

 

Kada je riječ o Zapadnoj konferenciji, La Clippersi su pobijedili Utah rezultatom 98:93 te je sada nakon šest odigranih utakmica rezultat izjednačen na 3:3. Clipperse je do trijumfa predvodio Chris Paul s 29 poena, a 31 je za Utah ubacio Gordon Hayward.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.