x

Wow, stigao je puls nove generacije !

AUTOline, glavni zastupnik Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu, sinoć je u  Sarajevu pod sloganom „Puls nove gerenacije“ predstavio novu generaciju Mercedes-Benz A-klase. Uz prisustvo brojnih zvanica i predstavnika medija, bosanskohercegovačkoj javnosti premijerno je predstavljen novi model kojim Mercedes-Benz otvara potpuno novo poglavlje u segmentu kompaktnih automobila, u pogledu dizajna, sigurnosti i agilnosti.

U Bosmal City Centru, u Sarajevu, brojni kupci, ljubitelji premijum automobila, poznate ličnosti i predstavnici medija, imali su priliku među prvima vidjeti novu zvijezdu na Mercedesovom nebu. Impresivnim urbanim performansom prikazana je sinteza agilnosti i digitalnog životnog stila koji donosi nova Aklasa. Nova A-klasa odiše pulsom nove generacije i prvi je Mercedes-Benzov sportski automobil u kompaktnom segmentu.

U dobrom raspoloženju i prijateljskom ozračju, riječi dobrodošlice uputio je direktor AUTOlinea, gosp. Edin Grcić, koji je istakao da je „prije 15 godina, Mercedes-Benz A-klasom kreirao novi segment – premijum automobil u kompaktnoj klasi, a da se novom generacijom ovaj segment sada u potpunostiredefiniše”. “S novom A-klasom osjetit ćete puls nove generacije, sportski doživljaj i vožnju sa stilom“, dodao je.

Novi dizajnerski oblik A-klase je prihvaćen s oduševljenjem. Pojava A-klase je odraz nove Mercedes-Benzove strategije u dizajnu čiji je rezultat nova kreacija klasičnog dvovolumenskog dizajna s naglašeno sportskim izgledom i izuzetnim osjećajem vrhunskog kvaliteta u unutrašnjosti. Nova zvijezda oslikava maštu cijele jedne generacije: spoj tehnologije i udobnosti, elegantne zakrivljene površine i zadivljujućeg atletskog duha. Jednostavno rečeno, puls nove generacije donosi pravo osvježenje na cestama.

U odnosu na svog prethodnika, nova A-klasa je niža za 18 cm i redizajnirana do najsitnijih detalja. Nova A-klasa predstavlja značajnu prekretnicu za MercedesBenz i novo poglavlje u segmentu kompaktnih automobila: pored emotivnog dizajna, impresioniraju snažni motori u rasponu od 80 kW (109 KS) do 155 kW (211 KS) izvanredne učinkovitosti, s emisijama ugljikovog dioksida od samo 98  g CO2/km i s najboljim koeficijentom otpora zraka u klasi od 0,27. Ovim je Mercedes-Benz još jednom pokazao da je moguće biti u trendu, a istovremeno i ekološki osviješten. Novom A-klasom je još jednom potvrđeno da sigurnost u Mercedes-Benzu nije pitanje cijene – u serijsku opremu je, pored brojnih sigurnosnih sistema, uključen i COLLISION PREVENTION ASSIST, radarski sistem za izbjegavanje sudara.

Nova A-klasa je u svakom pogledu tipičan Mercedes, a pritom potpuno, potpuno drugačija: atrakcija na cesti s LED svjetlosnim sklopom, upadljivim dizajnom felgi od lakog metala i jedinstvenom dijamant maskom hladnjaka. Sa klima uređajem, Audio 20 CD sistemom, električnim podizačima prozora sprijeda i straga, asistentom za svjetla i multifunkcijskim upravljačem s 12 tipki, A-klasa je potpuno opremljena već u osnovnoj izvedbi. Onaj kome to nije dovoljno, A-klasu može potpuno prilagoditi svojim individualnim željama i ukusu, uz Urban, Style i AMG Sport linije opreme, tri paketa opreme (Night, Exclusive i AMG Exclusive), te ostale dostupne opcije.

U središtu pažnje je integracija iPhonea® u vozilo, koja u kombinaciji s novim,  revolucionarnim dizajnom korisničkog interfejsa, omogućava Facebook generaciji da im Mercedes-Benz A-klasa postane prirodan dom na četiri kotača. Uz Facebook, Twitter i ostale socijalne mreže, opcionalni „Drive Kit Plus za iPhone®“, zajedno sa Daimlerovim aplikacijama, u automobile unosi još više digitalnih sadržaja i servisa. 

Mercedes-Benz A-klasa je omiljena među bosanskohercegovačkim kupcima još od samog početka njene prodaje 1997. godine. Od tržišnog predstavljanja prije 15 godina, njen jedinstveni koncept predstavljao je svojevrsnu prekretnicu i pokretačku snagu u kompaktnom segmentu. Put do kupca pronašlo je oko 2,2 Strana 3 miliona primjeraka A-klase širom svijeta. Nova A-klasa zasigurno će nastaviti ovu uspješnu priču i dodatno doprinijeti povećanju prodaje Mercedes-Benz  putničkih vozila u narednim godinama.

Detaljne informacije o novoj A-klasi kupci mogu dobiti u svim ovlaštenim Mercedes-Benz prodajnim centrima u Bosni i Hercegovini.

Informacije o Mercedes-Benz vozilima i novosti kompanije Daimler AG  dostupne su na www.media.daimler.com.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.