x

Xiaomi razotkrio ‘najbrži smartphone na svijetu’!

Baš prema informacijama iz aprila ove godine, Xiaomi je otkrio novu perjanicu Mi-3 opremljenu najmodernijim komponentama. Iako je već ranije bilo riječi o ovom kineskom proizvođaču, najpoznatiji je postao nedavnim dolaskom Googleove glave.

Što se tehničkih karakteristika tiče, praktično sve glasine s početka godine su potvrđene. Mi-3 ili MiPhone 3 će dolaziti u dvije varijante zavisno o operateru, u jednoj će se nalaziti Nvidia Tegra 4 čip radnog takta 1.8GHz, a u drugom već očekivani Qualcomm Snapdragon 800 na radnom taktu 2.3GHz.

Ovaj smartphone je dijagonalom na korak do phableta, iako se drži granica od pet inča. IPS ekran je Sharp/LG proizvodnje i razlučivosti od 1920×1080 piksela.

U unutrašnjosti se nalazi još 2GB LPDDR3 radne memorije, 16 do 64GB spremišnog prostora, 13-megapikselna Sony Exmor RS CMOS kamerica, 2-megapikselna prednja kamerica za videopozive te baterija kapaciteta 3050mAh.

Sve ovo je smješteno u kućište debljine svega 8.1mm i mase 145 grama. Sa softverske strane tu je Android i već poznato sučelje MIUI.

Iako je riječ o perjanici koja konkuriše modelima LG G2, Xperia Z1 ili Galaxy S4, Mi-3 je gotovo dvostruko jeftiniji od njih na svom domaćem tržištu. 16-gigabajtni model tako cjenovno počinje s 327 američkih dolara, dok model kapaciteta 64GB košta 408$. Za sada nije poznato hoće li ugledati globalnu varijantu.

Izvor: gadgeterija.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.