x

Yahoo kreće u novi lov na talente!

Istraživački dio kompanije Yahoo poznat kao Yahoo Labs pod vođstvom Marise Mejer ove godine već je uposlio trideset novih talentovanih doktora nauka od kojih se mnogo očekuje. Međutim, potraga za talentima još nije završena.

Do kraja godine u Yahoo Labs trebalo bi doplivati još dvadesetak blistavih umova iz Silicijumske doline. Tako je bar protekle sedmice otkrila Marisa Mejer, jedna od čelnih osoba Yahoo imperije, prenosi Mahable. 

Yahoo se planira u narednom periodu usredsrediti na mobilne telefone i personalizaciju sadržaja, čemu bi trebale doprinijeti svježe ideje novih saradnika u Yahoo Labsu. 

“Naša mala laboratorija je još uvijek tu. Možda smo je malo smanjili proteklih godina, ali naporno radimo da je dodatno razvijemo”, tvrdi Mejer. 

Yahoo Labs je osnovan 2005. godine s ciljem da okupi najbolje akademce ne bi li ih ohrabrio na nova istraživanja. Iako je godinama uspješno radio, centar je pretrpio nekoliko udaraca, uključujući i prelaske stručnjaka u rivalski Google. 

Grupu naučnika koja radi u tom istraživačkom centru predvodi Ronald Brahman, jedan od najvećih stručnjaka kada je internet u pitanju.

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.