x

Yamaha videom potvrdila dolazak novog superbikea YZF-R1!

Intermot je prošao, a ono što nam je donio uz nekoliko Yamahinih modela jest i službena potvrda dolaska nove generacije litrenog sportaša YZF-R1. Novi superbike čija nas premijera očekuje u Milanu sljedećeg mjeseca najavljen je službenim video materijalom kojeg je Yamaha lansirala prošli tjedan…

Teaser videom Yamaha je najavila dolazak novog superbike motocikla. Niz kratkih sekvenci koje otkrivaju sitnice o budućoj YZF-R1 prate i one na kojima se pojavljuju Valentino Rossi i Josh Hayes, ali i tvrdnja da “ništa ne ostaje isto”. Službeni video nije otkrio mnogo, ali jedan detalj je itekako zorno prikazao. To su instrumenti nove Yamahe YZF-R1 koji otkrivaju kako nova generacija ovog dvokotača donosi traction control, launch control, sustav kontrole stabilnosti dvokotača i nešto što Yamaha zove “LIF”.

 

Uz to video otkriva kako je novi R1 ostao bez ispuha ispod sjedala jer je on prebačen ispod dvokotača. Vidljivi su na videu i potpuno podesiv ovjes, jednostrana stražnja vilica i velika kočiona kliješta. To sugerira kako je motocikl iz videa natjecateljski primjerak. Već smo ranije naime saznali kao Japanci planiraju predstaviti cestovnu i verziju namijenjenu za trkališta.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.