x

ZAVIRITE U DVORAC DRAGANE MIRKOVIĆ: Pjevačica počela da se useljava u dvorac, pogledajte prve fotografije!

Dragana Mirković je, uporedo s pripremama za koncert koji će održati 3. oktobra u Areni, posvećena renoviranju svog dvorca u Ebenfurtu. Pjevačica je prije dolaska u Beograd obišla svoje velelepno zdanje koje se nalazi 37 kilometara od Beča i u kojem je već opremila neke prostorije, a ekipa Kurira je imala ekskluzivnu priliku da ga posjeti. Jedna soba, kupatilo, kuhinja i kancelarija su spremni da se u njima provodi vrijeme, a trenutno je sva pažnja usmjerena na završavanje radova u balskoj dvorani. 

Ova prostorija je bila u najgorem stanju kad je Dragana sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila dvorac, a sada joj je vraćen njen stari sjaj.

 

- Prozori u dvorani nisu postojali, pa ona nije bila zaštićena od kiše i snijega. Sada prelijepo izgleda, mada su ostali još sitni radovi. Nju smo namijenili za naše privatne proslave - kaže Dragana.

 

S obzirom na to da oko ovog zdanja ima mnogo posla, iako su neke prostorije sređene, svi uslovi za život u njemu steći će se tek naredne godine, kad će se Dragana i definitivno s porodicom tamo preseliti.

 

Zdanje iz 1160. godine

 

Radnici su već sredili fasadu, stavljen je nov krov, ograda, zamijenjena su sva vrata i prozori, uvedena je kanalizacija, struja i voda. Sređene su i četiri manje kućice koje se nalaze na imanju, a prije nekoliko vijekova su služile za smještaj straže i osoblja. Dvorac koji je Draganino vlasništvo biće jednim dijelom otvoren za javnost, jer pjevačica namjerava da u sklopu njega napravi muzej.

 

- Za mene ovaj dvorac nema materijalnu vrijednost. Postoji nešto više od toga. Sjajan je osjećaj šetati se prostorijama i silaziti niz stepenice kojima je išla i Marija Terezija, kao i Berta fon Sutner, dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1905. godine. Ona je godinama svako ljeto provodila u dvorcu - s ponosom ističe Dragana, koju prate kamere rijalitija „Sladak život“ koji će biti emitovan na TV B92.

 

Zamak Ebenfurt bio je tvrđava za borbu protiv Turaka, a kasnije je obnovljen u baroknom stilu. Prvi zapisi o njemu datiraju iz 1160. godine, a vjeruje se da je postojao i prije toga. Dragana i Toni kupili su ga 2010. godine, kad su i započeli renoviranje.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.