x

ZELENI ČAJ SKIDA KILOGRAME? Da, ali ne onako kako smo mislili!

Zahvaljujući sinergističkom delovanju katehina, teanina i kofeina zeleni čaj može da pomogne u mršavljenju. Ipak nije sve tako jednostavno i idilično kada je u pitanju ovaj napitak. Ne zaboravie da podsticanje metabolizma sastojcima iz biljaka može da bude samo pomoć prilikom mršavljenja. Glavni program treba da bude usmeren na redukovanje ishrane i vežbe. Stručnjaci savetuju i da ne preterujte sa uživanjem u zelenom čaju.

Iako postoji povezanost između zelenog čaja i gubitka kilograma, neki ljudi, ipak, preteruju i uzimaju velike doze zelenog čaja. Ta praksa ne da je samo potencijalno opasna, već ne postoje konkretni dokazi da ispijanje velikih količina osigurava bolji učinak od normalnih doza.

 

Ono što treba da znate je da dnevna doza ne sme da premaši tri šoljice. Nuspojave mogu da budu posledica delovanja kofeina koji zeleni čaj sadrži i uključuju nesanicu, glavobolju, ubrzani rad srca i učestalo mokrenje.

 

Takođe, bez obzira na želju za mršavljenjem svi koji imaju visok pritisak, aritmije, tahikardije ili neke druge probleme sa srcem mora da budu na oprezu.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.