x

ZENICA: Mladi reprezentativci nadigrali Portugal!

„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer u Zenici Portugal sa 3:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Sponzor galerije: Najbolji Fitness Run u Multiplex Ekran Zenica

Portugalci su prvu priliku imali u 8` kada je Joao Gamboa pogodio stativu. Dvije minute poslije gosti dolaze do prednosti.  Joao Carvalho sa 18 metara pogađa lijevi donji ugao Trkuljinog gola.

 

Izabranici Vinka Marinovića do izjednačenja dolaze u 22`. Stjepan Lončar je izveo korner, a u kaznenom prostoru Portugala najbolje se snalazi Besim Šerbečić i glavom sa peterca šalje loptu iza leđa Joela Pereire.

 

Trkulja je odlično intervenisao u 38` kada je Xadas pokušao iz slobodnog udarca. Uzvratio je Gojak u 42`, ali je njegov pokušaj sa distance bio neprecizan.

 

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Portugal u 45`. Fernando je prošao po desnoj strani i centrirao ka Xadasu koji glavom loptu šalje pored gola.

 

Jukić u 61` šutira sa dvadesetak metara, a golman Portugala izbacuje loptu u polje. Pet minuta poslije Gojak je izveo slobodan udaraci iskosa sa lijeve strane, a niko u kaznenom prostoru nije zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.

 

Ivan Jukić je u 69` odlično prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio na peterac gdje su portugalski defanzivci intervenisali ispred Gojaka i Demirovića. Naš krilni napadač Jukić je još jednom pokušao u 70` sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad prečke.

 

Bh tim je do prednosti došao u 77`. Ćavar je oduzeo Portugalcima loptu na sredini terena i proigrao Demirovića koji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao za 2:1.

 

Odlično je Yuri Ribeiro šutirao u 84`, ali je Trkulja bio na visini zadatka. Nakon kornera u 87` Delgado je glavom sa pet metara promašo gol.

 

Konačnih 3:1 postavio je Luka Menalo u sudijskoj nadoknadi utakmice. Kuzmanović je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Mustedanagića čiji šut Pereira brani, a lopta se odbija do Menala koji je šalje u mrežu.

 

Naredni meč naša reprezentacija će odigrati 10. novembra kada će gostovati Velsu.

 

Bosna i Hercegovina-Portugal 3:1 (1:1)

 

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

 

Sudija: Manuel Schuettengruber (Austrija).

 

Sudije asistenti: Roland Brandner, Clemens Schuettengruber (Austrija).

 

4. sudija: Dieter Muckenhammer (Austrija).

 

Delegat: Tugomir Frajman (Slovenija).

 

Kontrolor suđenja: Johan Verbist (Belgija).

 

Golovi: 0:1 Carvalho (10`), 1:1 Šerbečić (22`), 2:1 Demirović (77`), 3:1 Menalo (90`+5).

 

Žuti kartoni: Demirović, Todorović (BiH), Neves (Portugal).

 

Bosna i Hercegovina: Nemanja Trkulja, Stjepan Radeljić, Besim Šerbečić, Eldar Čivić, Darko Todorović, Stjepan Lončar, Marijan Ćavar (82. Zinedin Mustedanagić), Amer Gojak, Ivan Jukić (88. Mićo Kuzmanović), Ermedin Demirović, Demir Peco (71. Luka Menalo). Selektor: Vinko Marinović.

 

Portugal: Joel Pereira, Fernando, Ruben Dias, Francisco Ferreira, Ruben Neves, Joao Gamboa (74. Pedro Delgado), Diogo Jota, Joao Carvalho (56. Diogo Goncalves), Gil Dias, Yuri Ribeiro, Bruno Xadas (56. Joao Felix). Selektor: Rui Jorge.

 

Tekst: Nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.