x

ZENICA: Održane male olimpijske igre!

U srijedu, 03.05.2017. u Gradskoj areni održano je takmičenje u malom nogometu za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola. Učešće je uzela 21 ekipa osnovnih škola i 11 ekipa srednjih škola, odnosno oko 300 učenica i učenika. Pobjednici grupa, odnosno dvije ekipe koje su izborile finale gradskog takmičenja, su ujedno izborile i učešće na kantonalnom takmičenju koje će se održati 09.05.2017. godine u Gradskoj areni u Zenici. 

Finalne utakmice gradskog takmičenja će se igrati u okviru manifestacije „Dan školskog sporta“ koja će se održati u prvoj polovini maja. Najuspješnije ekipe koje su izborile nastup na kantonalnom takmičenju su ekipe OŠ ``Ahmed Muradbegović`` (nastavnik Senad Đananović) i OŠ ``Skender Kulenović`` (nastavnica Olivera Šuvalić) u konkurenciji učenica, te ekipe OŠ ``Ćamil Sijarić`` (nastavnik Emir Valentić) i OŠ ``Skender Kulenović`` (nastavnica Olivera Šuvalić) u konkurenciji učenika. 

 

Kod ekipa srednjih škola plasman na kantonalno takmičenje izborile su ekipe OG KŠC ``Sv. Pavao`` (profesor Zdenko Jonjić) i JU Druga gimnazija (profesor Amir Mahmutović) u konkurenciji učenica, te ekipe JU MS Industrijska škola (profesor Fadil Hodžić) i JU Tehnička škola (profesor Munir Selimović). Takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i bez povreda.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.