x

ŽIVOTNA DRAMA POBJEDNIKA GRANDA Gile: Prodaću sve, pa i stan da bih spasio majku!

Amar Gile Jašarspahić (24) prodaje svoj stan u Beogradu, koji je dobio na poklon od „Grand produkcije“ za osvojeno prvo mjesto u takmičenju „Zvezde Granda“ kako bi sakupio novac za liječenje majke Nađe (44).

Prodao i stan u Tuzli

 

Kako saznajemo, njegovoj majci jučer je urađena transplantacija bubrega u jednoj bolnici u Istanbulu, i njeno stanje je zasad stabilno. Iako se pjevač već mjesec dana nalazi na američkoj turneji, svakog dana se čuje s ocem Senadom preko Skajpa, koji ga izvještava o majčinom zdravstvenom stanju. Kako bi joj obezbijedio sve što joj treba i sakupio 50.000 eura za operaciju, nedavno je prodao nekretninu u Tuzli i taj novac proslijedio za transplantaciju. Kako Nađu očekuje dug oporavak u bolnici, gdje je već bila prošle godine, Gile će morati da proda i garsonjeru u Beogradu. Zasad je njena cijena 50.000 eura.

 

- Amar je mnogo zabrinut za svoju majku. Otkako se razboljela, radi skoro svako veče da bi donio što više novca. Skoro je kupio manji stan u Tuzli, koji je prodao da bi isplatio troškove transplantacije bubrega. Kako bi skupio još novca Gile sad hoće da proda i stan na Vidikovcu jer tu ne provodi mnogo vremena. Žao mu je što to mora da uradi jer je vezan za tu nekretninu s obzirom na to da je riječ o nagradi, ali nema drugog i lakšeg izbora. Mnogo su mu pomogle i kolege iz benda, koje su dale svoj finansijski doprinos - rekao je naš izvor.

 

Jedva pronašli donatora

 

Gile je danima bio van sebe jer su ljekari jedva uspjeli da pronađu donatore za transplantaciju. Sad se nada da će se njegova majka oporaviti.

 

Pjevač je potvrdio naša saznanja, ali nije želio previše da govori na ovu temu.

 

- Hvala na interesovanju, ali ne bih javno komentarisao zdravlje svoje majke. Mogu samo reći da radim kao crnac da bih joj obezbijedio sve u životu, a ako bude trebalo, prodaću sve što imam, samo da njoj bude dobro - rekao je Jašarspahić za Kurir.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.