x

ZLATNA GROZNICA DRMA BiH: Pronalazište sa rupama punim zlata!

Misteriozne rupe sa kubicima izbačenog pijeska u Velikoj Ilovi, iznad Prnjavora, izazvale su nedoumice, ali i rasplamsale maštu ovdašnjih mještana. Istovremeno sa ovim otkrićem vaskrsle su i priče o navodnom postojanju dragocijenih metala i ruda na ovim prostorima, ali i poruka-upozorenja! Šest metara duboke rupe, prečnika oko pola metra, ``ukazale`` su se u šumi Bukvik braće Vujinović.

- U potrazi za gljivama sa bratom Nedeljkom i suprugama, nabasali smo na ovaj nesvakidašnji prizor u našoj šumi - priča Luka Vujinović. - Pet rupa bile su jedna uz drugu na razdaljini od svega nekoliko metara, dok je šesta rupa udaljena četrdesetak metara.

 

U prvi mah pomislili su da je to djelo ljudskih ruku, a onda da su svoje šape tu umiješali jazavac, lisica ili neka druga životinja.

 

- Međutim, teško da bi bilo koja životinja desetine kubika pijeska mogla tek tako da izbaci iz zemlje. A čovjek bi to mogao tek uz pomoć neke specijalne mašine, pošto se rupe od otvora protežu više od pet metara, a potom se pod uglom spuštaju u zemlju, do nepoznate dubine - kažu Velibor Vili i Slavko, braća Vujinović, koji su poput mnogih ne samo mještana došli da se uvjere u do sada čudo neviđeno u Bukviku.

 

Zagovornici teze da je riječ o nekoj podzemnoj reakciji prirode oslanjaju se na činjenicu da pri nastajanju misterioznih rupa uopšte nisu uočene ljudske stope ni životinjske šape.

 

- Ne zemlja, nego nekakav čudan, gotovo nepoznat pesak je izbačen iz utrobe zemlje. Pomalo zlatkaste boje. Naravno da se nismo ``popalili`` nekim tvrdnjama da je u našoj šumi otkrivena zlatna žila, ili neka vredna ruda, ali ćemo pesak poslati na stručnu analizu - odlučni su Vujinovići.

(Nezavisne)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.