x

ZLOČIN KOD GOLUPCA: Trostruki ubica i njegove žrtve na istom groblju!

Na mjesnom groblju u Bariču kod Golupca, u srijedu je sahranjen austrijski penzioner Božidar Dačić (76), koji je u ponedjeljak ujutru ubio sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šuraka Pavla Živkovića (78), teško ranio snahu Goricu (55), a onda izvršio samoubistvo u crkvenoj porti. Ukopu na groblju prisustvovali su unuci Mališa i Maja, sin i kćerka ubijenog Miroslava, i svega dvadesetak rođaka i mještana.

Za prevoz iz požarevačke kapele, u koju je Božidarovo tijelo preneto nakon obdukcije u bolnici, angažovano je pogrebno preduzeće ``Drnda``, od kojeg je kupljen i luksuzni pogrebni kovčeg i drvena krstača sa imenom, prezimenom i godinama rođenja i smrti pokojnika. Kako smo nezvanično saznali, troškove njegove sahrane snosili su unuk Mališa i njegova supruga, koji godinama žive i rade u Austriji.

 

Sahrana Miroslava i njegove majke Rade obavljena je u četvrtak  takođe na groblju u Bariču, ali njihova grobna mjesta su udaljena od mjesta na kojem počiva Božidar. Njegovog šuraka Pavla porodica je sahranila dan kasnije - u petak, na istom groblju. Tijela svih pokojnika prethodno su bila u požarevačkoj Opštoj bolnici, radi obavljanja obdukcije, kako bi se utvrdilo od kakvih rana su preminuli.

 

Kako smo nezvanično saznali, utvrđeno je da je Božidar iz svog pištolja, za koji je imao urednu dozvolu, u svoje žrtve ispalio ukupno devet metaka, a deseti sebi u glavu, u dvorištu Crkve Svetog arhangela Mihajla u centru Bariča. U svog sina jedinca ispalio je dva metka u grudi i ubio ga na licu mjesta. On je u sina pucao u porodičnoj kući, nakon svađe oko podjele stečene imovine.

 

Kada je sustigao suprugu Radu, koja je pobjegla u komšiluk, Božidar joj je ispalio jedan metak u glavu i na mjestu je usmrtio. Potom je na biciklu odjurio za šurakom koji je, takođe, bježao od njega, i zatim mu pucao dva puta u tijelo i jednom u glavu, kako bi ga ``ovjerio``. On je tri puta pucao i u svoju snahu Goricu - u stomak, rame i vrat, ali je ona preživjela pobjegavši kod svog oca u komšiluk i sada se oporavlja u bolnici.

 

Nakon samoubistva u crkvenoj porti, Božidarovo tijelo satima je ležalo pored bunara, sve dok je u selu, na više lokacija, trajao uviđaj.

 

- Pošto je u crkvenoj porti izvršeno samoubistvo, u srijedu su ovdje bili sveštenici. Došla je cijela jedna grupa, i onda su okadili crkveno dvorište - rekla nam je mještanka Slobodanka Vujčić. 

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.